פענוח צילום רחם-שאלה לד"ר טוגנדרייך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח צילום רחם-שאלה לד"ר טוגנדרייך
    TIPTIP308
    28/11/2010

שלום,

עשיתי בשבוע שעבר צילום רחם אצלך.
    בכותרת נכתב: צינתור וגם:
    מילוי רחם הומוגני.
    בוצעה הזרקה סלקטיבית משני הצדדים.
    קיימת התרחבות סקולרית דו צדדי של החצוצרות
    משמאל התרחבות מתפוגגת לאחר הזרקה סלקטיבית.
    מימין התרחבות מתפוגגת רק בחלק לאחר הזרקה סלקטיבית.

האם יכול להיות שההתרחבות מעידה על סקטוסלפינגס?
    האם מומלץ להמשיך טבעי (אין בעיות נוספות) או לקפוץ ל- IVF? (מנסה כבר נשה, אבל עד עכשיו נראה שהיה חסום...)
    האם צריך להסיר את החצוצרות?

תודה רבה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פענוח צילום רחם-שאלה לד"ר טוגנדרייך - תגובה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    30/11/2010

התרחבות החצוצרות בזמן המילוי מעידה על לחץ מילוי גבוה מהרגיל. יתכן חסימה חלקית. התפוגגות ההתרחבות יתכן ומעידה על "שחרור" החסימה".
    רק צילום רחם חוזר יכול לקבוע אם אמנם החסימה שוחררה לחלוטין. מומלץ לחזור על הבדיקה רק אם לא יושג הריון ב 6 עד 12 החודשים הקרובים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

TIPTIP308
    30/11/2010

אני מבינה מתשובתך ששתי החצוצרות שלי היו חסומות וייתכן שהן נפתחו בעקבות הזרקת החומר.
    השאלה שלי היא האם ההתרחבות מעידה על נוזלים בחצוצרות? או שההתרחבות נבעה מהלחץ מהחומר שהוזרק כדי לפתוח את החסימה.

אני מתלבטת אם לעשות זריקות והזרעות (אם אין נוזלים בחצוצרה אז יש סיכוי כי אולי החסימה נפתחה) או לקפוץ להפרית מבחנה בגלל הנוזלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    05/12/2010

על מנת להדגים את הרחם והחצוצרות אני מזרים נוזל לתוך הרחם. נוזל זה עובר לחצוצרות ומהן לבטן. כשקצב מילוי החצוצרה גבוה מקצב התרוקנותה לחלל הבטן זה חכול ליצור "התרחבות זמנית". לפי התאור זה המצב אצלך.
    קרוב לוודאי שניתן לפרש את הבדיקה שלך כתקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה - עוד שאלה

TIPTIP308
    05/12/2010

1. האם התרחבות סקולרית דו צדדית בגלל חשש לדלקת או בגלל הלחץ שבהזרקה סלקטיבית?
    2. מדוע לא ניתן לבצע כבר עכשיו צילום רחם נוסף כדי לראות אם השתחררה החסימה?
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה - עוד שאלה - תגובה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    05/12/2010

התרחבות סקולרית ללא מעבר וללא פיזור משמעותה "חסימה מוחלטת" של החצוצרה. חצוצרה כזו לא תניב הריון ועלולה גם להפריע להתעברות בהפריית מבחנה או באמצעות חצוצרה נגדית תקינה.אם יש חשש שהחצוצרה מלאה בנוזלים (הידרוסלפינגס/סקטוסלפינגס) לעיתים רצוי התערבות כירוגית להסרת החצוצרה או לניתוקה מהרחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה...

TIPTIP308
    05/12/2010

אבל מצד אחד כתוב אצלי "התרחבות סקולרית דו צדדי" ומצד שני: "משמאל התרחבות מתפוגגת לאחר הזרקה סלקטיבית" ומימין ההתרחבות מתפוגגת רק בחלק גם לאחר הזרקה סלקטיבית".

אם יש התפוגגות זה לא אומר שהחומר עבר בסופו של דבר?
    אני מבינה שבימין עדיין יש חשש לחסימה.
    לא כתבת לי שיש נוזלים. יכול להיות שבכל זאת יש?
    האם יש מעבר או לא? רוצה לדעת אם יש טעם לטבעי (כלומר זריקות...) או לקפוץ ישר לאי.וי.אפ?
    תודה על ההתייחסות. זה מאוד מרגיע שיש למי לפנות.
    וסליחה על ריבוי השאלות. אני מרגישה שאף אחד לא אומר - אם יש או אין מעבר עכשיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה לתשובה. תודה רבה מראש

TIPTIP308
    16/12/2010

...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו