שאלה דחופה פענוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה פענוח
    לירז
    28/11/2010

ביום חמישי עברתי צילום רחם בזמנהוף,במהלך הצילום נשאלתי האם עברתי ניתוחים השבתי שעברתי גרידה וד"ר טונגדרייך אמר שיש צורך לפתוח את הצד השמאלי,פעולה שארכה מספר דקות,בחוו"ד נרשם כך פגם מילוי בצוואר הרחם המתאימים להידבקויות,פגם מילוי בפונדוס הרחם וחצצצרה ימנית ושמאלית מעבר ופיזור תקינים.
    שאלותיי הן:
    האם זוהי נטייה טבעית או שבעקבות הגרידה בלבד?
    האם זה יקשה עליי על כניסה בעתיד להריון טבעי?
    האם ישנה עוד בדיקה שעליי לעבור להמשך בירור?
    אציין שההני בת 27 ,לפני שנה הריון ספונ' שנגמר בגרידה,מאז עברתי 5 הזרעות,והנני בסדרת טיפול שנייה עם גונאל אף.
    לתשובה בהקדם אודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה פענוח

הוספת תגובה

• שאלה דחופה פענוח - תגובה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    30/11/2010

מעבר תקין בשתי החצוצרות - זה החלק החשוב בתוצאת הבדיקה וחלק זה תקין.
    פגם מילוי ברחם עלול להעיד על הדבקות בין דופנות הרחם. וידוי וטיפול מצב זה נעשה בהיסטרוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לד"ר טונגדרייך

לירז
    30/11/2010

ד"ר טונגדרייך שלום,
    ראשית אודה לך על התשובה אך איני מבינה,האם הפעולה שביצעת לי במהלך הצילום אינה פתרה את הבעיה?האם חובה לבצע היסטורסקפיה?האם נטייה להידבקויות ומעבר תקין מאפשרים כניסה להריון?
    לתשובתך אודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לד"ר טונגדרייך - תגובה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    30/11/2010

בצילום רחם ניתן להמשיך לצנתור ולפתוח חסימות חצוצרתיות.
    לצורך אבחון מדוייק של הדבקויות יש צורך בהיסטרוסקופיה.
    גם הסרת הדבקויות נעשית בהיסטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה דחופה

לירז
    30/11/2010

אם אני מבינה נכון אז לא בוצעה שום פעולה במהלך הצילום,אך בפועל במהלך הצילום אתה אמרת לי שזה יקח מספר דקות וזה אכן כאב והיה מלווה במספר ימי דימומים,אז מהי הפעולה שבוצעה לי אם המעבר חצוצרות היה תקין והידבקויות לא ניתן לפתוח בצילום?
    לתשובתך אודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה דחופה - תגובה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    01/12/2010

שלחי לי את התשובה במלאה ואוכל לענות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה דחופה לד"ר טונגדרייך

לירז
    05/12/2010

בהמשך לבקשתך,להלן מה שרשמת לי בחוו"ד:
    פגם מילוי בצוואר הרחם המתאימים להידבקויות,פגם מילוי בפונדוס הרחם.
    פיזור הומוגני
    חצצצרה ימנית מעבר ופיזור תקינים
    חצוצרה שמאלית מעבר ופיזור תקינים.
    לאור האמור לעיל ברצוני לדעת מהי הפעולה שאמרת לי במהלך הצילום שהיא קצרה? אציין כי היא כאבה וגרמה למספר ימי דימומים ?האם יש צורך בהיסטרו?ומדוע זה לא נרשם בחוו"ד?

לתשובתך בהקדם אודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה דחופה לד"ר טונגדרייך - תגובה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    05/12/2010

בוצע לך צילום רחם וחצוצרות שגרתי לחלוטין.
    הממצאים מלמדים על מעבר תקין בחצוצרות
    ופגמי מילוי בצוואר ובפונדוס. היות והבדיקה
    המדוייקת יותר לאבחון הפרעות בחלל הרחם
    היא היסטרוסקופיה - כדאי שתתיעצי עם רופא
    הנשים שלך לגבי השלמת הבירור בהיסטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך

לירז
    05/12/2010

ד,ר שלום,
    אז לא ברור לי עדיין מה ביצעת לי במהלך הצילום?אתה אמרת לי זה יקח שתי דקות זה טיפה יכאב אבל כדאי.
    בנוסף רשמת מילוי הומוגני של חלל הרחם,אני מנסה להבין מה בוצע לי היות וכל הבנות שבוצע להן לא נאמר להן כך וגם לא דיממו מספר ימים.
    ךתושבתך אודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

לירז
    12/12/2010

ד"ר טונגדרייך שלום ,
    אז לא ברור לי עדיין מה ביצעת לי במהלך הצילום?אתה אמרת לי זה יקח שתי דקות זה טיפה יכאב אבל כדאי.
    בנוסף רשמת מילוי הומוגני של חלל הרחם,אני מנסה להבין מה בוצע לי היות וכל הבנות שבוצע להן לא נאמר להן כך וגם לא דיממו מספר ימים.
    אני מנסה להבין האם לאור ממצאי הבדיקה מה מידת הנחיצות של היסטרוסקופיה?

לתשובתך בהקדם אודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש נודניקית

גלית
    14/12/2010

ממש נודניקית.
    אז אולי כבר תספר לכל הפורום "מה עשית לה?" אני מתה מסקרנות. מה חוץ מצילום רחם אתה עושה עוד משהו? לי עשית רק צילום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש נודניקית - תגובה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    14/12/2010

הפורום נועד לשאלות המטרידות את הפונות. זה בסדר.
    יחד עם זאת איני יכול לזכור כל בדיקה שביצעתי לפרטיה.
    אני מציע לפנות לרופא המפנה עם התוצאה הכתובה ולקבל
    ממנו הסברים נחוצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לך סבלנית!!

לירז
    15/12/2010

אני אולי מפריעה לך אך אולי תנסי להבין שמי שנמצאת בטיפולי פוריות מעל שנתיים ועוברת ימים לא קלים מלאי הורמונים וכאב רוצה סה"כ לדעת מה עשו לה,כי בחוו"ד לא נרשם דבר למעט מילים בודדות שלא ניתן להבין מהן דבר.
    אני יצאתי מהצילום בתחושה שהכל בסדר ובוצעה לי פתיחה וסוף סוף התהליך הנורא מגיע לקיצו,אך כשהגעתי לרופא המטל הוא טוען שלא רשום שבוצע דבר מה ועכשיו אני צריכה לעבור היסטרוסקופיה אבחנתית וטיפולת עם הרדמה.
    אז אולי אני נודניקית אבל את בטוח חסרת רגישות אני מקווה שאחרי שקראת את כל מה שאני עוברת להבא תקלי מילותייך!!
    ולד"ר טונגדרייך הייתי מציעה לפרט טיפה יותר בחוו"ד שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לך סבלנית!! - תגובה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    15/12/2010

את מוזמנת להביא לי את הצילומים לבית חולים השרון ואז אוכל לתת לך חוות דעת נוספת. לצערי לא נשנרים עותקים והעותק היחיד בידייך.
    בכל מקרה היסטרוסקופיה וצילום רחם הן בדיקות משלימות זו לזו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו