מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר טוגנרייך - ספק רגישות ליודדנה23/12/2010
ד"ר טוגנרייך שלום,
אני כבר שנה בטיפולי פוריות. הרופא רצה להפנות אותי לפני מספר חודשים לצילום רחם אך אחרי שהעליתי ספק בקשר לרגישות ליוד (חליתי בצהבת בגיל 11, ואני זוכרת במעומעם שחוץ מזה שאמרו לי שיש לי מחסור ב- G6PD, הרופא גם אמר לי שיש לי רגישות ליוד), הרופא החליט שאין הכרח בצילום ושלא רוצה לסכן אותי, ולכן נעשה עוד מספר הזרעות ולאחריהן יפנה ל- IVF.דרך אגב, אין שום תיעוד בכתב לגבי הרגישות הזו.
אני מתלבטת אם בכ"ז כדאי לעשות צילום. אני כמעט בת 34 ואין לי עדיין ילדים. אני מניחה שארצה יותר מילד אחד-שניים ואני חושבת שאולי כדאי לברר קודם את סיבת אי-הפוריות ולטפל בה, במקום לבזבז עוד זמן על הזרעות ולפני שעוברים לשלב של IVF. מה דעתך על זה? האם אפשר בכ"ז לעבור את הצילום? אולי צריך הכנה מוקדמת לזה או שפשוט יש דרך להתמודד עם הרגישות - אם בכלל קיימת כזאת - אם אפתח תסמינים תוך כדי או אחרי הבדיקה?
מצפה לתשובתך בהקדם.
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספק רגישות ליוד - תגובה
פרופ' ראול אורביטו23/12/2010ניתן לבצע צילום ברגישות ליוד לאחר הכנה מתאימה במכון הרנטגן
או לחליפין לבצע היסטרוסקופיה עם צינטור חצוצרות (מבוצע גם בתה"ש)- ללא צורך בשימוש ביוד
ראי פירוט שמדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)