צילום רחם - תשובה לא ברורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום רחם - תשובה לא ברורה
    קוצי
    27/01/2011

שלום לכם,
    אני בת 32 אם לילד בן 5 וסובלת מעקרות משנית למעלה משנתיים.
    כל הבדיקות שעשיתי /עשינו יצאו תקינות.
    יש לציין שבמשך השנתיים האלו פעמיים (שאני יודעת) נכנסתי להריון אחד עם טיפול של אקקלומין ואחד טיבעי שניהם נפלו בשלב מאוד מוקדם , לכן עד היום שום רופא לא ראה סיבה מיוחדת לצילום רחם. אני עם אותו בן זוג 9 שנים ההריון הראשון היה ספונטני ותקין.
    לפני כחודש צילום רחם. הממצאים:
    התקבלה הדגמה טובה של הרחם בעל צורה וממדים תקינים .
    דופנות הרחם סדירים.
    אין פגמי מילוי.
    חצוצרות לא הודגמו , קרוב לודאי עקב בעיה טכנית ודליפה של החומר הניגודי.
    מיד לאחר הבדיקה הרופא הסביר לי מה היה בה. אז אמרתי לו: אם היתה תקלה בבדיקה אז אני מוכנה לעבור אותה שוב. אין לי תשובה ברורה.
    הוא אמר החצוצרות שלך תקינות (לפי מה?) רק אצלנו היתה תקלה שהרופא שלך יחליט מה לעשות .

אכן פניתי לרופא והוא החליט (לא היה דיסק) לאור הממצאים להזמין אותי לועדת ניתוחים לביצוע היסטוסקופיה ניתוחית.
    הוא אמר שלא שמע על "תקלה " כזו בצילום רחם ואם לא הודגמו חצוצרות אז צריך בדיקה יותר מורכבת.

שאלותי:
    האם שמעת על תקלה כזו בבדיקה של צילום רחם ?
    מה עלי לעשות? ניתוח? אבל הבדיקה לא ברורה....
    ואם הם באמת לא הצליחו להזריק את החומר הניגודי, מדוע לא ניסו שוב ? מדוע לא ניסו לצנטר?

אני חוששת מאוד. אני גרה בדרום הארץ . הרופאים שעשו לי את הבדיקה הם בכלל לא רופאי בית החולים אלא רופאים שטסים מהמרכז ואין אני יודעת מה רמת המקצועיות שלהם.
    אנא עזור לי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם - תשובה לא ברורה

הוספת תגובה

• מוזר מאד

דיצה
    27/01/2011

שלום לך
    הסיפור של מוכר לי. הרופא שלי דר' ברקוביץ שלח אותי לצילום רחם. הממצאים היו כמו אצלך "חצוצרות לא הודגמו" דר' ברקוביץ הסביר לי ש "צילום רחם עושים אצל טוגנדרייך" ואמנם עברתי את הבדיקה בשנית ע"י טוגנדרייך (קופ"ח כללית הרצל 34 רמת גן). והפלא ופלא הבדיקה היתה תקינה לחלוטין. כבר בזמן הבדיקה שמתי לב למקצועיות הבולטת מאד של טוגנדרייך לעומת המבצע הקודם.
    ראיתי את הפנייה שלך בפורום והחלטתי לספר. אולי זה יעזור לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם - תשובה לא ברורה - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    27/01/2011

קיימות תקלות
    יתכן ורצוי לפני היסטרוסקופיה לשקול צינטור חצוצרות, שעשוי להתגבר על התקלות ובמידה ואכן החצוצרות "סתומות" ניתן גם לפתוח אותן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו