מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזרעות וצילום רחםויקה16/02/2011
שלום,
קצת רקע על עצמי: אני בת 32, סובלת מווגיניסמוס חריף, מה שמונע מאיתנו לקיים יחסים מלאים. אני נשואה כ-3.5 שנים. מאחורי 3 הזרעות שכשלו. הזרע של בעלי בסדר, בכל הזרעה כ-40 מליון זרעונים בתנועה. הבדיקות ההורמונליות שלי גם בסדר. ועד כמה שידוע לי יש לי ביוץ טבעי. למרות שאת ההזרעות עשינו עם כדורי איקאקלומין וזריקת אוביטרל.
אחרי 3 כשלונות, רופא נשים שלי שלח אותי לצילום רחם. הוא ציין שלפני שהוא ממשיך עם הזרעות על בסיס זריקות, הוא רוצא לראות צילום רחם ולפסול אפשרויות אחרות לאי הצלחת הטיפולים.
השאלה שלי - מאחר ובדיקת צילום רחם היא בדיקה פולשנית, וגם כואבת, האם לא מוקדם לעשות אותו לאחר 3 סיבובי הזרעות? או שעדיף לעשות עכשיו בכדי לא לבזבז זמן? האם צילום רחם יכול לפגוע בפריון? ואפשרות קליטה להריון?
יש לציין כי אני לא סבלתי בעבר מדלקות ברחם, וכמובן שלא ילדתי.
אשמח לתשובה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעות וצילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו16/02/2011צילום רחם מהווה חלק מבירור אי פוריות ומבוצע במהלך הבירור טיול- ומאוד מקובל לבצע לפני טיפול בגונדוטרופינים והזרעות (כפי שהומלץ לך)
הצילום לא אמור לפגוע אלא אולי לשפר פוריות
אם סבלת בעבר מדלקות באגן (רחם וחצוצרות), כדאי ליטול אנטיביוטיקה סביב הפעולה עפ"י המלצות רופא מטפל
פרטים נוספים על צילום רחם, ניתן למצוא במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ויקה16/02/2011תודה על המשוב.
רופא נתן לי אנטיביוטיקה וגם משכחי כאבים. האם את האנטיביוטיקה נוטלים רק לאחר הצילום?
ולגבי דלקות, אף פעם לא היו לי דלקות כאלה או אחרות תודה לאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו16/02/2011על אופן המתן יש להיוועץ עם הרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה, בבקשה מחכה למענה
ויקה17/02/2011שלום,
אחד הפרופסורים שקרא את הרקע שלי ענה לי כך:
לא הייתי עושה צילום רחם.
הייתי עושה הזרעות עם זריקות הורמונליות.
לצילום רחם יכולות להיות גם סיבוכים ועדיף לחכות.
אני ממש בדילמה עכשיו.
מהם הסיבוכים האפשריים שיכולים להיות? ומדוע מומלץ לכחות עם זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה, בבקשה מחכה למענה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/02/2011תשובה מפורטת לשאלתך- ניתן למצוא במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה תודה
ויקה19/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה תודה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/02/2011כפי שהוסבר, צילום רחם מהוה חלק מבירור אי- פוריות, ונעשה באחד מהשלבים של הבירור. טיפול בהתאם לשיקול דעתו של הרופא המטפל
לגבי הצילום וסיבוכים- תשובה מפורטת ניתן למצוא במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)