תוצאות צילום רחם - האם הפרייה חוץ גופית הינה הפיתרון היחיד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות צילום רחם - האם הפרייה חוץ גופית הינה הפיתרון היחיד?
    ד``ר דניאל טוגנדרייך
    17/03/2011

שלום רב,

אני בת 27 ובעלי בן 32 ואנחנו מנסים כבר שנה להיכנס להריון. לאחר בדיקת זרע בינונית (ריכוז:11 מליון, תנועתיות 27% וומורפולוגיה:6) הופננו לצילום רחם.

לפני כשבוע עברתי צילום רחם, שאלו הן תוצאותיו : "אין לראות הסתידות פטולוגית בחלל הצפק, מתמלא חלל הרחם בגודל רגיל, מילוי הומוגני, מנח קידמי, חצוצרה מימין עדינה עם מעבר חופשי בחלל הצפק, קיים סקטוסלפינקס בחלק דיסטלי של חצוצרה משמאל, אין מעבר של חומר ניגודי בצד שמאל"

מחיפוש מהיר באינטרנט, הבנתי כי במצבים דומים, פונים ישירות להפרייה חוץ גופית למספר נסיונות מועט מאד ואם זה לא עובד יש לנתח ולהוציא את החצוצרה הסתומה.

תחילה, אשמח לשמוע את חוות דעתכם בהסתמך על התוצאות ומעבר לזה, ארצה לדעת מה סיכויי להיכנס להריון עם חצוצרה אחת סתומה? האם הפרייה חוץ גופית הינה הפיתרון היחיד? והאם לאחר ניתוח כריתת חצוצרה אני אוכל להיכנס להריון טבעי, ללא הפרייה חוץ גופית?

אני די אובדת עצות ואשמח לכל חוות דעת,

מודה מקרב לב, דנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאות צילום רחם - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    20/03/2011

חשוב לוודא אם ההידרוסלפינגס גם מודגם בסונר- אם לא, אכן יש פחות סיכוי להרות, אך לא כמו בנוכחות הידרוסלפינגס סונוגרפי
    לפני הפריה, ניתן לבצע מס' נסיונות של השראת ביוץ והזרעות
    הסיכויים נמוכים יותר בהשוואה למצב ללא הידרוסלפיגס, אך עדין טובים לאור גילך הצעיר
    אם לא מצליח- 2-3 מחזורי IVF ואם עדין לרא מצליח לשקול כריתת חצוצרה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה נוספת בבקשה

דנה
    20/03/2011

שלום רב,

תחילה, תודה רבה על תשובתך המקיפה.

אני אחרי ביקור אצל מומחה הפוריות שבאזור מגוריי, ונאמר לי כי במצבי אין ברירה אלא להתחיל בטיפול-שניים של IVF ואם לא יעבוד לכרות את החצוצרה, אז אני מניחה שמבין המצבים שתיארת, מדובר בפחות טוב...

דבר נוסף שאינו מובן לי הוא במידה ואעבור את הניתוח לכריתת חצוצרה, אז גם לאחריו אוכל להיכנס להריון רק על ידי הפרייה חוץ גופית, או שאז ישנם סיכויים רבים גם להריון טבעי?

מעבר לזה, מה הסטטיסטיקה להריון בהפרייה חוץ גופית עם החצוצרה הנגועה? הרי מדובר רק בשני נסיונות לכל היותר וארצה לדעת מה סיכויי...

המון תודה, אני מעריכה מאד את הסבלנות והעזרה,

דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה נוספת בבקשה - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    20/03/2011

נוכחות הידרוסלפינגס סונוגרפי כרוך ב- 50% סיכוי להריון ופי 2 הפלות בהשוואה למטופלת ללא הידרוסלפינגס.
    מאידך, גם כריתת חצוצרה כרוכה בסיכון לפגיעה ברזרבה השחלתית, לכן בארץ ממליצים לעבור ל- IVכ רק לאחר 2-3 ניסיונות IVF, למרות הסיכויים המופחתים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו