ציפצופים בנשימת תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפצופים בנשימת תינוק
    מיכל
    06/07/2011

שלום בני בן 3 חודשים. מאז שנולד יש לו ציפצוף בנשימה שהולך ופוחת ככל שעבר הזמן. בתחילה היה גם בלילות והפסיק. כרגע בעיקר במהלך היניקה. רופא ראות שראה אותו המליץ לעשות בדיקה פולשנית כדי לודא שזה מגיע מקנה הנשימה אך אני לא בטוחה שאכן יש צורך בכך. הוא עולה במשקל יפה ואפילו מעל לממוצע. רופאת הילדים לא ראתה סיבה בכלל להפנות אותנו לרופא ראות ופתאום לעבור הרדמה בגיל 5 חודשים נראה לי מפחיד.מה דעתכם בעניין? אשמח להמלצה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפצופים בנשימת תינוק

הוספת תגובה

• ציפצופים בנשימת תינוק - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    10/07/2011

במידה ובנך עבר הערכה על ידי רופא ריאות ילדים (נכון?) יהיה זה נכון לשאול אותו. צפצוף מ"מקור מרכזי" יכול לרמז על לחץ או הצרות של הקנה. לעיתים קובות נובע הדבר מסיבות שפירות כדוגמת ״ דרכי אוויר רכים". אם זאת לעיתים ובתלות בממצאי הבדיקה עשוי להיות הלחץ משני לסיבות שיש לטפל בהם. כמובן שיש חשיבות גבוהה למהלך הקליני וברור שלעובדה שהצפצוף נעלם בהדרגה והילד משגשג יש חשיבות גבוהה. אני מציע לגשת להערכה חוזרת. במידה והמהלך הקליני והבדיקה ישללו סיבות משמעותיות רופא הריאות לא יציע לכם לעבור את הבדיקה בהרדמה. 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו