צילום ריאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום ריאות
    ליאת
    07/09/2011

שלום,
    ילדתי תאומים פגים בשבוע 30 במשקל 850. היו חודשיים וחצי בפגיה.
    במכתב שחרור של הבן כתוב:
    הונשם על רקע RDS וטןפל בסורפקטנט. קסטובציה כעבור יממה והמשך הנשמה נזאלית. בגיל 21 יום הונשם שנית בשל אירועים חוזרים של אפנאה מלווה בברדיקרדיות עד גיל 38 יום. בגיל 38 יום בוצעה אקסטובציה ונתמך נשימתית על
    NSIMV באויר חדר ובהמשך על NCPAP

בצילום שנעשה אחרי השחרור:
    ניפוח יתר דו צדדי
    תסנינים ריאתיים כרוניים באונות עליונות דו צדדי
    צל לב מיצר תקין
    בצקת סובגלוטית

בבדיקה גופנית:
    הדיות תקינה, נשימה בועית, ללא חרחורים צפצופים או קולות שפשוף.

שאלותיי:
    1. האם תוכלו להסביר לי מה המשמעות של פענוח הצילום? מה המשמעות של ניפוח יתר? של תסנינים ריאתיים? ושל בצקת? מה המשמעות של מחלת RDS?
    2. האם זה משהו שיכול לעבור? ז"א שבעתיד צילום הריאות יהיה תקין?
    3. האם זה מסתדר עם העובדה שבבדיקה גופנית הכל בסדר? לללא צפצופים?
    4. האם צריך השגחה מיוחדת נגיד בחורף?
    5. האם זה חס ושלום יכול להתפתח לאסטמה?

אחותו התאומה:
    לאחר הלידה היתה תמונה קלינית ורנטגנאית של RDS הונשמה וטופלה במנת סורפקטנט. לאחר יממה עברה אקסטובציה והמשיכה הנשמה נזאלית ל11 יום. ביום 12 לחיים שוב הדרדרותעברה אינטובציה והונשמה למשך יומיים. לאחר מיכן אקסוטבציה והנשמה נזאלית עד יממה 25 לחיים. בשל מחלה ריאתית כרונית טופלה במשתנים. טרם שחרורה יציבה באויר חדר. בצילום אחרון CLD עם תמטים תת-סגמנטריים.

6. מה המשמעות של" CLD עם תמטים תת-סגמנטריים"??
    7. בלילה אני שומעת יותר את הנשימות והקולות של הבת. ונראה כי הבן נושם יותר טוב. איך יכול להיות?

אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי על 7 השאלות הנל!!!
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום ריאות

הוספת תגובה

• צילום ריאות - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    10/09/2011

שלום ליאת,

אענה לך בקצרה כי אני חושב שאת השאלות את צריכה להפנות לצוות הרופאים בפגיה שודאי מכירים את ילדייך ואותך מצוין.
    RDS זו מחלה של פגים הנגרמת מחסר בשלות ריאתית.
    לעיתים בשל הלידה המוקדמת זו או/ובשל הנשמה ממושכת מתפתחת מחלת ריאות כרונית (CLD).
    הממצאים המתוארים בצילומים מתאימים למחלות אלה, ואין זה קשור אם שומעים משהו בבדיקה גופנית.
    ילידם עם מחלות אלה נמצאים בסיכון מוגבר לתחלואה ריאתית כולל אסתמה בשנים בראשונות לחיים, אולם עם גדילה ועליה במשקל הריאות מחלימות ובד"כ אין הבעיה נמשכת לגיל הילדות המאוחר.
    ודאי שזיהומים ויראליים בחורף יכולים לגרום לתחלואה משמעותית בילידם אלה ולא הייתי ממהר להכניס אותם למעון. בנוסף, הם צריכים לקבל חיסונים כנגד RSV ושפעת(כתלות בגילם). שוב, הפגיה צריכה לצייד אותכם בכל ההמלצות במכתב השחרור.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו