תסנין עדין - משמעות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסנין עדין - משמעות?
    טל
    13/09/2011

שלום,

בני בן 3 ו-8 חודשים. סבל בשנה האחרונה מ-3 או 4 דלקות ריאה ולקח אנטיביוטיקה אל פי החומרה כולל דרך הוריד.

באופן כללי הילד אנמי ללא סיבה ברורה. לא לגמרי ברור האם סובל מאסטמה או לא.
    בחורף בדרך כלל נעזר במשאפים/אינהלציות לטיפול בשיעול אך כעת בקיץ ללא שום טיפול ובריא כבר תקופה ארוכה (שוב טפו טפו טפו).

רופא המשפחה ביקש צילום ריאות במצב בריא כדי לשלול בעיות מבנה או משהו אחר.
    היום קיבלתי תשובה של תסנין עדין בבסיס הריאה השמאלית.

יש לציין שהדלקות החוזרות היו ב-LLL.
    בנוסף - כרגע אינו מנוזל, אינו משתעל וללא חום (טפו טפו טפו).

מה זה אומר והאם דרוש טיפול כרגע או באופן כללי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסנין עדין - משמעות?

הוספת תגובה

• תסנין עדין - משמעות? - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    15/09/2011

למעלה מדלקת ריאה אחת, מחלות נלוות למחלה ריאתית (אנמיה, חוסר עלייה במשקל, נחירות,...), ממצא לא תקין בצילום חזה בזמן בריאות שלמה...כל אחד מהנ"ל בנפרד מהווה התוויה להערכה על ידי מומחה ברפואת ריאות ילדים.
    אני מציע לגשת להערכה שכזו בהקדם
    בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל

טל
    15/09/2011

אני חייבת לומר שהתשובה שלך מאוד מלחיצה.
    אני אשמח אם תוכל לפרט על כיווני הבדיקות הנדרשות לדעתך מכיוון שכבר פנינו כמעט לכל רופא אפשרי גסטרו, המטולוג ואפילו אימונולוג.

רופא המשפחה הוא מומחה לריאות ילדים אך הוא נסע לתקופה לחול וצפוי לחזור רק בעוד חודשיים, לבקשתו עשינו את הבדיקה.

אני לא יודעת למי עוד לפנות ואני גם חוששת שמשהו מתפספס בגלל שכל אחד מסתכל רק על תחומו.
    האם תוכל לעזור ?

בנוסף - נאמר לי שמחקר עדכני על מחלות ריאה בילדים עד גיל 5 מציג גישה שעדיף לא לטפל באנטיביוטיקה, מה דעתך בנושא?

תודה,
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסנין קבוע בצילום חזה ודלקות ריאה

ד``ר גיא שטויר
    15/09/2011

אחת הצרות של העשורים האחרונים היא שימוש יתר באנטיביוטיקה במצבים בהם אינה נדרשת. כמובן שהצד השני של מטבע זו היא תחלואה שנובעת מהמנעות משימוש באנטיביוטיקה במצבים בהם היא נדרשת.
    השימוש באנטיביוטיקה חשוב ומועיל כאשר מבוצע באופן מושכל וסלקטיבי.
    לגבי הבעייה האישית בה נתקלת כאשר רופא המשפחה שלך עזב. אנא נסי ליצור עימי קשר באחד מהדרכים האחרות שרשומות באתר ואנסה לעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו