מים בריאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מים בריאה
    רימאא
    14/09/2011

שלום בתי בת 11 חודשים היא סובלת משיעול 3 שבועות בהתחלה היתה מנוזלת וחרי כמה ימים כברה לה נזלת ונשאר השיעול בקש הרופא צילום רנטגן לבית חזה אמר לי יש קצת מים בריאה ? האם זה מסוכן ?? צרפתי הצילום אני מודאגת ממש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מים בריאה

הוספת תגובה

• מים בריאה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    15/09/2011

רימאא שלום

להתרשם מצילום חזה שלא דרך התוכנה המקורית וכמעט ברמה של "icon" דומה לניסיון להחליט לאיזה בית רוצים לעבור על סמך צילום לווין.
    אמנם ניתן לשלול דברים גדולים אולם האיכות לא מספקת לשלול ממצאים עדינים.

כאשר אומרים מים בריאות מתכוונים לרוב לאחת מ3 אפשרויות.
    גודש לבבי, תפליט פליאורלי (מים סביב הריאות) וביטוי לא רפואי ללדלקת קלה סביב הסימפונות או בשם אחר שלה עיבוי פריברונכיאלי.
    הרושם הכללי מהצילום שצירפת הוא שאין "בעייה גדולה" ולכל היותר מדובר בעיבוי פריברונכיאלי. ממצא שכזה יכול ללוות מחלות רבות מאוד ובינהן מחלות ויראליות פשוטות, אסטמה, אספירציה של מזון נוזלי ועוד...
    יותר חשוב ל"לטפל" בצילום זה לבצע הערכה קלינית של התינוקת. במידה ולא ימצא מזור לשיעול אני מציע לפנות להערכה אצל מומחה למחלות ריאה בילדים וכמובן להביא את הצילום המקורי עמך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו