האם מומלץ לתת טיפול מונע?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מומלץ לתת טיפול מונע?
    אפרת
    15/09/2011

לדר אליצור שלום רב,

אנחנו הגענו אלייך לאחר שבתנו (היום בת 3) סבלה בשנה שעברה משני התקפי קוצר נשימה בעקבות ברונכיט בהפרש של חודשיים וחצי (התקף אחרון באמצע אפריל), אחד מאלו היה התקף חמור והסתיים באשפוז של מס ימים. היא אינה אלרגית לקרדית או חתולים אך היה חשד בשנה הראשונה לחייה לאסתמה של העור שחלפה. בהמלצתך נתנו לה טיפול מונע של QVAR למשך כחודש וחצי בוקר וערב והפסקנו את הטיפול משום שלא סבלה משום אירועים נוספים וחשבת שככל הנראה מדובר ב VIRAL INDUCED ASTHEMA. . לשמחתנו היא אכן לא סבלה משום דבר נוסף שקשור בנשימה עד כה (חמישה חודשים בערך). כעת עונת החורף בפתח ורופאת הילדים שלה (ד"ר לילך צור המקסימה) חושבת שעדיין יכול להיות שכדאי לתת לה איזשהוא טיפול מונע לעונת החורף על מנת למנוע הגעה של התקפים בחורף הקרוב. שאלתי היא מה דעתך בנושא? האם לדעתך יש הגיון בטיפול מונע (היא המליצה על QVAR או סינגוליר) על אף התקופה הממושכת שבה היא לא סבלה משום דבר או שמא יש להמתין ולראות כיצד היא מתמודדת במהלך החורף ולתת את טיפול הרלוונטי ((VENTOLIN+QVAR רק במקרים שמתחילה נזלת ושיעול או צפצופים?

המון תודה רבה מראש
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם מומלץ לתת טיפול מונע?

הוספת תגובה

• תגובה והערה על חיזון לשפעת

ד''ר ארנון אליצור
    15/09/2011

שלום אפרת,

משאלתך ניכר שאת עושה שיעורי בית ומכירה את החומר היטב...
    אני חושב שאם 5 חודשים היא היתה "נקיה" לחלוטין ללא צפצופים וללא צורך באינהלציות ומאחר ואין עדות לרקע אטופי (אלרגי) הייתי מחכה וראוה מה קורה בחודשים הקרובים. היא נמצאת בגיל בו יתכן ובחורף הקרוב לא יהיו כל בעיות.
    במידה כן ומופיעים שוב אירועים עם שיעול וצפצופים הייתי נותן לה סינגוליר לחורף הקרוב.

לא לשכוח לה ולכל הילדים המצפצפים באשר הם שם לתת חיסון לשפעת בחורף.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו