מניעת ברונכיט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חדר מלח

דנית
    19/12/2011

יכול ליות שאתה צודק דוקטור, אבל אני מדברת מניסיוני האישי ולכן אני כל כך בטוחה בזה שזה עוזר
    בנוסף גם כשהייתי באה לטיפולים הייתי ניפגשת עם עוד מטופלים ולא פגשתי אנשים לא מרוצים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת ברונכיט
    לינור
    02/11/2011

שלום,

בני בן שנה וארבעה חודשים, עם הסטוריה של ברונכיוליטיס.
    לאחר התקפים חוזרים ונשנים של ברונכיט / ונטולין / פילקסוטייד וכו', הרופא המליץ על סינגולייר, ששיפר מאוד את תכיפות ההתקפים.

שאלתי:

שמעתי על מכשיר saline - מערכת טיהור המעשירה את האוויר בחלקיקי מלח זעירים, ואשר הומלצה לי בחום כטיפול מניעתי לברונכיט.

האם מכשיר זה אכן מומלץ?
    אשמח לדעתך.

תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מניעת ברונכיט

הוספת תגובה

• מניעת ברונכיט - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    06/11/2011

המכשיר לא נבדק במחקר מדעי מוכר ועד שלא יבדק התועלת היחידה שבאופן ודאי ניתן לקבל ממנו הוא למצבה הפיננסי של החברה שמייצרת אותו.
    נראה שהרופא המטפל מצליח לטפל בבעיות של בנך באופן סביר ולכן הייתי נצמד לטיפול אותו הוא מציע.
    אם עדיין התקפים ניתן לפנות להערכה אצל מומחה למחלות ריאה בילדים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת ברונכיטיס

דנית
    15/12/2011

שלום לך,
    מלח ידוע ביכולתיו לייבש דברים ולחטא, ולכן טיפול בעזרת מלח מאוד ממולץ אם את מחפשת טיפול טבעי לבעיה שלך.
    בנוסף לכך אני הייתי ממליצה לך ללכת לטיפול בחדר מלח איפה שאני הייתי מטופלת לפני שנה כי סבלתי מאסטמה הרבה שנים וזה מאוד עזר לי ושיפר לי את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת ברונכיטיס - חדרי מלח

ד``ר גיא שטויר
    19/12/2011

דנית שלום

ברצוני להבהיר שהטיפול בחדרי המלח טרם הוכח כיעיל או כבטוח
    יש לי מטופלים עם אסטמה שחוו התקפים קשים בעקבות טיפול בחדר מלח
    יש מטופלים שחוו שיפור ניכר. יש לבצע מחקר מסודר על מנת לברר לאלו מטופלים יכול הטיפול לעזור ומחקר שכזה עומד להתחיל מאוד בקרוב. במידה ואמצא הטבה תחת טיפול זה אנימתחייב לפרסם זאת בכל פורום אפשרי.
    ולבסוף, יש מגוון ספקים של חדרי מלח, ממחקר מעמיק שעשיתי בנושא חלק מהם שרלטנים. הטיפול בחלק מחדרי המלח נעשה בתנאים שאינם מבוקרים או אחידים ועשוי להיות מסוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיטיס חריפה

פרידה
    06/01/2012

שלום רב,
    בפענוח תפקודי ריאות נרשמה הפרעה חסימתית גבולית עם הפיכות חלקית, יכולה להתאים לברונכיטיס חריפה או אסטמה.
    FEV1-88%post vent >97%' FBC-106%'FEV1/FVC 70
    MEF25-75-45%
    TLC-106%' RV-121%
    שאלתי היא - האם עובש במקלחת יכול לגרום לכך, האם יכול להשפיע על קוצר נשימה?
    אני אישה בת 58, שלא סבלתי מקוצר נשימה, לאחר שחליתי באוגוסט, גרון+שיעול וקוצר נשימה שנמשך 3 שבועות, ושוב חליתי בנובמבר ומאז יש לי קוצר נשימה במיוחד בשינה.
    אני עם בודיקורט 2 פעמים ביום, ואינהלציות או משאף ונטולין.
    האם זה אומר שאני אסמטית?, אם לא, מה סיכויי להרפא, אני דואגת.
    אני נתקפת בקוצר לאחר מאמץ גופני קל, כמו ירידה 3 קומות במדרגות, הליכה של 200 מטר. זה לא היה קודם.
    אודה לתשובתך, אם תוכל להסבירני מה פשר ה"אחוזים".
    בברכה,
    פרידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תפקודי ריאה

ד``ר גיא שטויר
    08/01/2012

על מנת לבצע הערכה מדויקת יש תמיד לקחת את הסיפור הקליני באופן מלא ולבצע בדיקה גופנית.
    האינטרנט אינו תחליף לפגישה שכזו במשרד הרופא !
    בנוסף, לצורת העקומה יש חשיבות רבה מאוד בפיענוח תפקודי הריאה
    הסתמכות על "המספרים" בלבד עלולה להביא לטעות בפיענוח.
    ולבסוף, המספרים שמסרת חלקיים בלבד. חסרים מספרים רבים על מנת לבצע הערכה שלמה של התוצאות.
    עצתי היא לגשת לרופא ריאות עם תפקודי הריאה המקוריים בידך על מנת לבצע הערכה מסודרת
    להתעוררות אסטמה בגילך סיבות רבות ולמרות שעובש עשויה להיות אחת מסיבות אלו היא איננה הסיבה השכיחה
    "ברונכיטיס" היא מחלה שהגדרתה איננה מדויקת ולבטח לא ניתן לקבעה בתפקודי ריאה.
    חלק מהקריטריונים לאבחנה של COPD היא הפרעה חסימתית עם תגובה תת משמעותית למרחיבי סימפונות.
    אני מציע שוב לגשת להערכה של רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו