מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני חולה הרבהחסוי11/11/2011
שלום רב,
בני בן השנתיים וחצי נכנס לראשונה לגן בספטמבר, מאמצע ספטמבר חלה בווריאציות שונות : שיעול, וירוס בגרון, דלקת ריאות, דלקת אוזניים, חום, עד היום היינו פעמיים במוקד, קיבל אנטיביוטיקה דרך הוריד, לקחו דם מהוריד לבדוק בקטרמיה מחלת הנשיקה ומחלות נוספות. עם החגים בקושי היה בפועל בגן. האם נורמאלי לתינוק בגילו לחלות כלכך הרבה? האם יש בדיקות שעליי עוד לעשות?
חשוב לי לציין בנוסף לגן החדש, כי הוא נולד פג וכי משפחתנו עוברת שינויים רבים שאולי משפיעים על בריאותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה אישית מסבתא לילדון בן שנתיים
נעם11/11/2011שלום לך, אני סבתא טרייה לתינוק בן שנתיים וחצי שהבעיה אצלו דומה מאוד למה שאת מציגה על בנך. מהרגע שהוא נכנס לגן הוא לא הפסיק לחזור חולה כל פעם חטף משהו אחר. אנחנו עכשיו התייעצנו עם כל מיני רופאים וחבר נטורופת שהמליץ לתת לו מולטי ויטמין-מינרל לילדים של סולגאר. המולטי ויטמין הזה בעצם מגן לו על מערכת החיסון ויש ילדים שזקוקים ליותר הגנה, וצריך לעזור להם. אלו טבליות לעיסה שהילד ממש אוהב כי הן טעימות. נסי לבדוק על זה, אצלנו זה ממש הצליח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה חיידקית ודלקת ריאה חוזרת
ד``ר גיא שטויר13/11/2011לשואל האנונימי ולאידית שלום
בשנה הראשונה לשהייה בגן הילד נתקל לראשונה במגוון וירוסים וכתוצאה מכך אכן יש מחלות חום רבות.
אם זאת, מחלות חיידקיות הן נדירות ביותר וגם דלקת ריאה איננה מחלה מאוד נפוצה.
מהטעמים הללו ומאחר ולעיתים אנו מזהים חוסר חיסוני זמני בבנים לקראת גיל שנתיים אני מציע לפנו לרופא המטפל על מנת שיבדוק את הילד וישאל את השאלות הנחוצות לוודא שאין בעייה אחרת.
במידה ויש חשד למחלות חיידקיות חוזרות או ל2 דלקות ריאה או לדלקת ריאה קשה אחת יש לפנות להערכה של מומחה במחלות ריאה ילדים.
ויטמנים שעשויים לעזור בהתמודדות עם מחלות ויראליות הן ויטמין D אצל ילדים שהויטמין חסר להם, ויטמין C אצל ספורטאים ווימין A אצל ילדים עם חזר תזונתי משמעותי וכנגד מחלת החצבת. לגבי תוספות ויטמינים אחרות. בילדים בריאים בעולם המערבי התועלת של שאר תוספות הויטמינים למניעת מחלות ויראליות נמוכה עד לא קיימת.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי14/11/2011בשבוע שעבר ערכנו בדיקות דם נרחבות הכוללות ספירת דם, מערכת חיסונית, מחלת הנשיקה, בדיקת שתן, משטח גרון, ועוד
לפי פענוח התוצאות ע"י הרופאה הייתה לו דלקת רק לא ידוע איפה,
הרופאה אמרה שאין צורך להמשיך למומחה רק אם יהיה לו חום גבוה בימים הקרובים
בינתיים הוא חזר לגן. בני נולד פג ועבר חוויות לא נעימות בהיותו קטנציק, נראה שבחודשיים האחרונים כשביקר פעמיים במוקד וחווה דקירות בוריד ורופאים שונים זה לא הוסיף לו .. אני רוצה לחסוך ממנו טראומות מיותרות, אנחנו עברנו עיר לא מזמן והרופאה הספציפית מטפלת בנו רק בשלושת החודשים האחרונים האם לדעתך עכשיו כשהוא בסדר אני כן צריכה לפנות למומחה או לרדת מזה ? אם לפנות למי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם לילד שנראה מצוין
ד``ר גיא שטויר17/11/2011למעט בנקודות הזמן שנקבעו לכך אני לא רואה צורך לעשות בדיקות דם לילד שאינו חולה, משגשג ועולה במשקלו היטב .
לגבי הצורך בחזרה על תוצאות "בדיקת דלקת" שאינה תקינה זה תלוי למה נלקחה הבדיקה, מה הייתה התשובה הלא תקינה, בהקשר של ילדך הספציפי, מה היתה תוצאת הבדיקה הפיסיקאלית, אלו מחלות ביקשה הרופאה לשלול ועוד,....
את ההחלטה על כך צריך לקחת הרופא שהחליט לקחת את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)