שיעול תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול תינוק
    עדידו'ש
    10/12/2011

שלום רב
    בני בן 8 חודשים שבוע אחרי הלידה הוא החל עם שיעול טורדני כמו סטרידור הדבר לעיתים פעמיים ביום ויש ימים שגם אין ויש ימים שהם יותר והתערבות של משאף בודיקורד,
    רק במקרה שמחריף אז הוא אכן בהתקף אבל לרב לא מפריע לו לישון או לנשימה.הייתי אצל רופא ריאות ילדים אמר לי שכנראה מלציה וזה אמור לחלוף אבל רופאת ילדים אמרה שכנראה אצטרך ברונכוסקופיה . אני לא מעוניינת להעשות כזאת בדיקה פולשנית לילד שלי. מה שגם הדבר לא כלכך חמור תודה לאל רק במקרים שזה מתחזק יותר . גם לפני בכי יש ציפצוף ממתירי הקול יש לציין שהתינוק צרחן וצרוד לעיתים קרובות
    מה דעתך בנושא תודה ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול תינוק

הוספת תגובה

• שיעול תינוק - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    11/12/2011

סטרידור משמעותי מלידה מחייב מעקב רופא ריאות.
    מאחר ולרוב אין נזק מ"אבחון מאוחר" של בעייה שדורשת טיפול משמעותי המעקב יכול להיות קליני. על מנת להקל על ההחלטה להימנע מברונכוסקופיה יכול רופא ריאות להחליט על ביצוע צילום קנה עם פילטר נחושת , אקו לב, התבוננות עם סיב אופטי על מיתרי הקול בערנות מלאה או צילום של דרכי עיכול עליונות. הכל בהתאם לבדיקה הגופנית.
    לרוב הרעש הנשימתי מתגבר עד לגיל 6 חודשים ולאחר מכן נחלש בהדרגה.
    במידה והרעש הנשימתי נשאר משמעותי לאחר גיל שנה וחצי או מחמיר במהלך השנה הראשונה באופן לא רגיל או שאינו מוקל בשכיבה על הגב אנו נוטים לעשות ברונכוסקופיה או CT חזה.
    הייתי ממליץ להצמד למעקב של רופא הריאות ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול המשך

עדידו'ש
    11/12/2011

אני רוצה בבקשה רק לשאול איך יודעים שזה סטרידור שיחלוף עד גיל 3 ואיך יודעים שזה הצרות יש המון ילדים שסובלים מהתקפים חזקים ולא אומרים להם לעשות שום בדיקה? השיעול של בני ששומעים אותו נכון הוא דיי חזק ומסב את תשומת ליבם של הסובבים אבל הוא לא תמיד וגם הוא לא מצריך משאפים ואנלציה תודה לאל. רק במקרה חריף של קושי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו