שיעול מתמשך למרות קבלת טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול מתמשך למרות קבלת טיפול
    אורטל
    15/01/2012

שלום רב,
    אני אם לתינוקת בת 11 חודשים.
    לפני כחודשיים היא החלה להשתעל שיעול יבש וטורדני בעיקר כאשר אכלה מבקבוק.
    לאחר מכן השיעול החל להתגבר והופיע מספר פעמים ביום.
    ביקרתי אצל הרופא שאמר לטפל עם משאף של סטרואידים.למרות הטיפול, השיעול המשיך וגבר. לילה אחד החום שלה זינק ל40מעלות וקוצר נשימה, הגעתי לרופאה שהפנתה לצילום ריאות שם נתגלתה דלקת בריאה הימנית. היא קיבלה מוקסיפן(5 cc).
    לאחר שבוע הגעתי לבי"ח עקב החמרה בשיעול, האנטיביוטיקה הוחלפה לה ל4cc אוגמנטין.
    ביקרנו אצל הרופא לאחר מספר ימים למעקב, לטענתו, המינון שניתן לה היה גבוה מדי והוריד את המינון של האנטיביוטיקה ל2.5 cc.
    לפני יומיים היא סיימה את הטיפול(לאחר 15 יום רצופים של קבלת אנטיביוטיקה) והשיעול חזר.
    אני אובדת עצות ולא יודעת מה עלי לעשות.
    יצרתי קשר טלפוני הבוקר עם הרופא שלה כדי לבדוק האם עלינו להגיע ולעשות צילום ריאות חוזר כדי לראות מדוע השיעול ממשיך והאם יש החמרה, אך לטענתו, אם אין חום וקוצר נשימה, אין מה לעשות.
    תשובתו היתה: השיעול ימשיך עוד תקופה-זו דלקת ריאות.
    אני פונה אליכם כשאני חרדה מאד למצבה. השיעול שלה לא נשמע טוב, ובפעם שעברה, כשהמתנו שהשיעול "יעבור מעצמו", הוא רק הלך והחמיר.
    האם עלי להגיע אליכם ליעוץ? לאן תוכלו להפנות אותי?

תודה, האם הדואגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיעול מתמשך למרות קבלת טיפול - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    15/01/2012

שלום אורטל,

שיעול ממושך שאינו מגיב לטיפול הוא סיבה להגיע לרופא ריאות ילדים.
    אני מציע שתגיעי לבדיקה לרופא ריאות עם צילום החזה שנעשה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו