מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקות נשימה חסימתיות והפרעה בגדילהקרן25/01/2012
שלום!
ביתי בת שנה ו9 חודשים. בגיל שנה וחצי בבדיקות שגרה הסתבר ששברה עקומות גדילה וירדה מאחוזון 50 בגובה אל מתחת לאחוזון 10. הלכנו לבירור אצל אנדוקרינולוגית ובמקביל לבירור אצל אא"ג מכיוון שאמרתי שהיא עושה הפסקות נשימה בשינה. נשלחנו למעבדת שינה והבדיקה הראתה הפסקות נשימה חסימתיות ברמה בינונית AHI=8.3/H. הפסקות השינה נמשכו 15 עד 25 שניות ולוו בירידה ברווי החמצן מ-100% עד לערך מנימאלי של 94%. לא ניתן היה להתייחס לשלבי השינה מכיוון שהיא לא הסכימה שישימו עליה את האלקטרודות. כמו כן שמתי לב שהיא אינה מסוגלת בכלל לישון עם פה סגור וכאשר בטעות ניסגר לה הפה היא מנסה להשתמש בכל שרירי הנשימה שלה כדי לנשום אך ללא הועיל ובסוף היא לוקחת נשימה אחת גדולה.
אציין גם שבצילום התגלה כמובן שיש לה שקד שלישי. כמו כן גם כשאפה אינו מלא בנזלת היא אינה מסוגלת לנשום מהאף.
האם יכול להיות שההפרעה בנשימה היא הגורם להפרעת הגדילה?
האם ברמה כזו של הפסקות נשימה ממליצים מיד על ניתוח?
האם יש סיכוי שהמצב ישתפר ללא ניתוח?
יש לנו תור לאא"ג רק בעוד חודש ואני מאוד מודאגת.
אשמח לתשובה מהירה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקות נשימה חסימתיות והפרעה בגדילה - תגובה
ד``ר גיא שטויר29/01/2012קרן שלום
לבתך יש הפרעה חסימתית משמעותית. הפרעה שכזו יכולה לגרום לעיכוב משמעותי בגדילה ולבעיות נוספות ולכן יש לטפל בה. הדרכים הנפוצות לטיפול בחסימה של דרכי אוויר עליונים הם באופן תרופתי או על ידי ניתוח. בגיילאים מאוחרים יותר יש דרכים מקובלות אחרות.
ההערכה לגבי הדרך המועדפת צריכה להעשות בביקור במשרד רופא הריאות או רופא אא"ג ולאחר שקלול הסיפור, הבדיקה הגופנית הקפדנית, איכות בדיקת השינה וממצאיה.
לעיתים יש צורך בבדיקות נוספות לפני החלטה שכזו.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

