מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הכרחי הטיפולאמא תוהה01/04/2012
שלום רב. בתי בת שנה ושלושה חודשים, כחודש לערך יש לקטנה שיעול שהיה בהתחלה יחסית רצוף - כשבסוף צליל השיעול נשמעת מעין "נביחה" כסיומת לכל שיעול-בנשיפת האוויר בלבד ולא בשאיפה . תדירות השיעול פחתה אך הנביחה עדיין נשמעת בשיעול היינו אצל הרופאה שלנו שבדקה את הריאות שנשמעות לה נקיות בכל בדיקה- בכל מקרה מאחר והקטנה משתעלת עדין עם "נביחה" היא המליצה על המשך טיפול באינהלציה בוינטולין ומשאף פליקסוטייד- בוקר וערב.בשבוע האחרון מידיי בוקר על אף הטיפול הקיאה את בקבוקי החלב שלה לאחר שיעול קצר... הקטנה לא מראה סימני מצוקה נשימתית,המצב רוח שלה נהדר, התאבון חזר וגדל (אני מניחה שבעקבות הסטרואידים) אך עדיין יש שיעול ברקע אומנם לא כל היום, אבל פעם בשעה לפחות יש שיעול- הרופאה המליצה להמשיך בונטולין ובמשאף עד שתפסיק להשתעל לגמריי.ואמרה את אבחנתה שיתכן שמעברי הנשימה העליונים שלה מכווצים עקב עונת המעבר ויתכן והיא מאוד רגישה ואלרגית. שאלתי היא: כיצד נראה לך שיעול במשך חודש? האם יש צורך באמת להמשיך בטיפול בונטולין וסטרואידים? כיצד ניתן לדעת האם הילדה אסמטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אמא תוהה02/04/2012חשוב לי לציין שבלילות אני לא שומעת אותה משתעלת כמעט בכלל השיעול הוא במהלך היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הכרחי הטיפול - תגובה
ד``ר גיא שטויר02/04/2012לאמה התוהה שלום
אסטמה היא התכווצות הפיכה של דרכי אוויר, בתגובה לגירוי, אשר משתפרת עם וונטולין.תגובה לוונטולין מרמזת על אסטמה מתחת לגיל 3 שנים לרוב מדובר באסטמה של הינקות שהינה תופעה נפוצה אך חולפת. השעול ביום לרוב נגרם על ידי סיבות אחרות ולא על ידי אסטמה. מסיבה זו, מאחר ומדובר בשיעול ממושך שבשל צורך בטיפול קבוע למדי במשאפים אני ממליץ לגשת להערכה על ידי מומחה למחלות ריאה בילדים. אנא ראי את ההטויות להפנייה לרופא ריאות ילדים בסימנייה של שאלות קבועות.
חג שמח ובריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)