דום נשימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דום נשימה
    מי
    24/09/2012

שלום,
    היום קיבלתי את האבחנה לגבי אחותי ואלה הממצאים: תועדו 453 הפסקות נשימה ברישום של 5 שעות נחירה לסירוגין. בצפיפות של 97 לשעה, הפסקות הנשימה נמשכו 10-30 שניות במהלכן נרשמה ירידה בריווי החמצן עד לערך מימינלי של 72%.

קבעו שהיא סובלת מדום נשימה חסימתי בדרגת חומרה קשה מאוד.

אני מבקשת לדעת מה זה אומר?

האם יש סכנה לחייה?
    המליצו טיפול במכשיר CPAP אבל עדיין אין לנו תור לרופא של המעבדה, בכדי להתאים את המכשיר כנראה שזה יקח זמן.

מה לעשות אני נורא מפחדת, מה היא תעשה בינתיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דום נשימה

הוספת תגובה

• דום נשימה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    25/09/2012

מירי שלום

תוצאות הבדיקה אופייניות לתסמונת דום נשימה בדרגה קשה. יש צורך בטיפוול אולם הטיפול תלוי בתסמינים, בדרגת ההתפתחות של הילדה, בגורמי סיכון נוספים כדוגמת השמנת יתר אם קיימת ובגיל הילדה.
    בנוסף, לצערי יש שונות רבה ביכולת של מעבדות שונות בארץ לתת תשובה אמינה לבדיקת השינה ויש מעבדות שינה בארץ שאני מתעלם מתוצאות בדיקה שנעשו בהן.
    מציע לגשת להערכה של רופא ריאות או רופא שינה לילדים.
    הילדה חייה, קרוב לודאי, במשך חודשים עם התסמינים הנ"ל כך שלמרות שיש לבצע את ההערכה והטיפול באופן דחוך לא מדובר בסכנה מיידית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו