שיעול נוראי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול נוראי
    לי
    12/01/2013

שלום
    בתי בת שנה ו 3 חודשים משתעלת כבר חודשיים רצופים עם עליות וירידות. זה התחיל מהתקף קוצר נשימה(נשימה כבדה וצפצופים) וקיבלה דנלון 3 ימים + אינהלציות ונטולין. לאחר מכן המשכנו עם אינהלציות ונטולין כי השיעול לא פסק. לאחר כחודש מאותו התקף שוב צפצופים,חרחורים וחום ליממה אחת - קיבלה אנטיביוטיקה מוקסיפן ל 7 ימים + אינהלציות עם בודיקורט 1 מ"ל+ונטולין 0.4+מים 1 מ"ל. הרופאה החליטה שבגלל 2 ההתקפים הללו והשיעול שלא מספיק נקבל בודיקורט במינון נמוך 0.5 מ"ל+מים 1.5מ"ל. התחלנו עם הטיפול המונע כי השיעול הפסיק ולאחר 3 ימים שוב חזר שיעול חזק. ב 5 ימים האחרונים מתעוררת בלילה עם שיעול מאוד חזק שנשמע ממש לא טוב ולוקח זמן עד שהיא מפסיקה להשתעל והיא בוכה תוך כדי - יש לציין שזה לא קרה בעבר והיא הייתה ישנה טוב בלילה גם כשהייתה משתעלת.המזרון שלא מוגבהה בצד של הראש כדי להפחית שיעול. במשך היום בימים האחרונים לא משתעלת המון, נשימה טיפה כבדה.
    בנוסף-אני הולכת איתה לדיקור סיני פעם בשבוע כדי לטפל בשיעול ובדלקות אוזניים חוזרות שהיו לה בעבר.
    הרופאה נתנה הפניה לצילום חזה ורופא ריאות. אני נורא חוששת בגיל כזה לעשות לה צילום - האם זה הכרחי? עד שנגיע לרופא ריאות - האם עד כה הטיפול היה בסדר? מה דעתך על טיפול מניעתי בסטירואידים? מה יכול לגום לשיעול המטריד הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול נוראי

הוספת תגובה

• שיעול נוראי - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    16/01/2013

לי שלום
    הפורום האינטרנטי לא יכול להחליף ייעוץ מסודר על ידי רופא ריאות ילדים.
    לאור הסיפור של תגובה טובה לטיפול מניעתי אני מציע להתמיד בטיפול עד להערכה על ידי רופא הריאות.
    עוצמת הקרינה בצילום חזה מגיעה לכמות הקרינה שבלאו הכי אנו נחשפים לה מהשמש ביום ממוצע בצל או תחת מחסה.
    צילום חזה באיכות גבוהה הוא כלי חשוב עבור רופא הריאות.
    מאחר ומדובר בכמות קרינה זניחה ולא הייתי מהסס לבצע את הצילום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו