תפקוד יילודים עם ממצא ריאתי בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקוד יילודים עם ממצא ריאתי בהריון
    מיכל
    19/02/2013

אני בהריון שבוע 23, התגלה ממצא ריאתי בריאה השמאלית (כנראה ציסטות מיקרוסקופיות) שתופס את כל הריאה וגורם לה לגדול כך שלא מאפשרת לריאה הימנית להתפתח כראוי. כרגע ממליצים לנו להמשיך עם ההריון בתקווה שלא תהייה החמרה, והריאה הימנית תתפתח לפחות למינימום הנחוץ על מנת לתפקד.
    רצינו לשמוע האם ידועים לכם מקרים של ילדים עם ממצא דומה, מה המשמעות לאיכות החיים, סכנות, סיבוכים, ניתוחים וכו'
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תפקוד יילודים עם ממצא ריאתי בהריון - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    19/05/2013

מיכל שלום

בכל מצב שכזה מקובל לבצע הערכה שבה משתתפים כמינימום הגניקולוגים, ורופא הריאות ילדים, את ממצאי ההערכה זו מציגים בפני ההורים וביחד עימם מחליטים על המשך ניהול של ההריון. תוצאות דומות בבדיקות US הם ממצא שכיח למדי ואני מעריך שהם מהווים לחם חוקו של כל רופא ריאות ילדים שעובד בבית חולים שלישוני.
    אני מציע לנצל את הישיבה המשותפת הזו על מנת להעלות שאלות.
    התשובות שתקבלו יהיו מאוד רלוונטיות למהות וחומרת הממצא שאת מתארת ולא "הרצאה" על סיבות נפוצות לציסטות בריאות. אני מבין שהממצא לא מסכן את ההריון כעת.
    אם זאת חשוב מאוד להבדיל בן 3 סיבות עיקריות, CPAM, אמפיזמה וסקווסטרציה.
    לCPAM או Congenital pulmonary airway malformation
    שבעבר נקרא גם cystic adenomatoid יש מספר סיבות ובחלקם יש לבצע לאחר הלידה ניתוח במהלכו אנו מוציאים את האזור הנגוע. כתלות בסיבה נקבע גם הניהול לאחר הלידה ונקבעים תדירות המעקב והצורך בבדיקות נוספות.
    מציע לשאול את הצוות המטפל מהי אבחנת העבודה ומה הם מצפים שיהיה המעקב לאחר הלידה.
    בריאות שלמה
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו