מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותשירי08/05/2013
שלום רב,
אני שירי, בכיתה יב' ממגמת רפואה, אנו צריכים להכין פרוייקט גמר על מחלה על פי בחירתנו ואני בחרתי את מחלת ה-CF, אחת המשימות הייתה להפנות שאלות לרופא משפחה בכדי לראות פחות או יותר את שכיחות המחלה בקרב האוכלוסייה, אשמח אם תענה על השאלות הבאות:
1.מה שכיחות המחלה בקרב מטופליך?
2.מה תפקיד רופא המשפחה בנוגע למטופל החולה במחלת ה- CF?
3.מהי תדירות הביקורים למעקב שעל מטופל במחלת ה- CF להגיע לרופא המשפחה ?
4.האם אתה ממליץ לערב בני משפחה או גורמים אחרים על מנת להיעזר בהם בטיפול בחולה?
5.אילו גורמים בקהילה מסוגלים לעזור למטופל בטיפול או בשיקום? וכיצד?
6.מתי אתה מפנה את המטופל החולה במחלת ה- CF לרופא מומחה?
7. מתי אתה מפנה את המטופל החולה במחלת ה-CF לאשפוז?
8.כיצד אתה פועל להעלאת המודעות למחלה אצל מטופליך?
9.כיצד אתה מסביר למטופליך על דרכי המניעה במחלתו של המטופל?
10.האם סל הבריאות בשירותי הבריאות מכסים את עלות הטיפולים של מטופל במחלה?
11.האם למטופל החולה במחלת CF יחזור לתפקוד מלא או שתהיינה מוגבלויות שיגרמו לשינוי בהרגלי חייו, בפעילויותיו היומיומיות או בעיסוקיו?
בתודה מראש,
שירי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
פרופ' אריה אוגרטן19/05/2013שירי שלום
לרוב רופאי המשפחה בארץ אין בין מטופליהם חולי CF ואם כן אז אחד או שניים, כך שעבודה כזו תחייב אותך לפנות להרבה מאוד רופאי משפחה וזה לא נראה לי ישים.
כל חולי ה CF מטופלים במרכזי CF בארץ.מציע לך לעשות עבודה באחד ממרכזים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירי19/05/2013שלום,
אכן את רוב העבודה עשיתי בביה"ח תל השומר, יש שם מחלקה שמיועדת רק לחולי CF, שם ראיינתי חולים.
כעת הייתי צריכה למצוא רופא שמתמחה במחלות ריאה ולכן פניתי אלייך בכדי שתעלה על השאלות שצירפתי בתגובה הקודמת שלי.
שירי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
פרופ' אריה אוגרטן22/05/20131.הפורום אינו מיועד למילוי שאלונים.
2. מרביתם המכריע חולי ה CF מטופלים במרכזי ה CF ולא ע"י רופאי הראות בקהילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)