מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לראשונה- נשימה כבדה ושיעול נבחנימיכל29/06/2013
ד"ר שלום רב
בתי השלישית בת שנה וחצי. פעוטה בריאה בעל משקל תקין והתפתחות תקינה,אינה נמצאת עדיין במסגרת של גן (איתי בבית).
לפני מס' ימים, לראשונה בחייה, ללא חום או נזלת,התעוררה משנת הצהריים בבית עם נשימה כבדה והחלה להשתעל בחוזקה. מיהרתי איתה לקופ"ח ושם בהוראת רופאת הילדים החלה לקבל אינהלציה עם אדרנלין (אולי גם בודיקורט) ובנוסף 2 כדורי בטנזול.
משם פוננו למיון.
במיון אובחנה עם נשימה מאוד רועשת.בהאזנה -צפצופים אינספירטוריים ואקספירטורים ללא פקעים,כניסת אויר טובה דו"צ. לב-קולות סדירים ללא אוושות,בטן רכה,אוזניים-במ"פ,לוע-שקדים מוגדלים אודם ללא תפליט.
ניתן טיפול באינהלציות (3 פעמים עם חומרים שונים -איני יודעת שם רפואי).צילום ראות קדמי היה תקין.
סיכום :לאחר אינהלציות עדיין מתנשמת אך בשיפור מבחינת האזנה-אקספיריום מעט מאורך ללא ציפצופים.
נשלחנו הביתה להמשך אינהלציות 3 פעמים ביום עם בודיקורט עם הוראה שבמקרה של החמרה יש לתת בטנזול.
כמה שאלות:
א. מה הסיבה שפעוטה בריאה תסבול מהתקף קוצר נשימה?
ב.לאחר יום ראינו שיפור,השיעול כמעט ופסק.היום,לאחר 4 ימים (לאחר שאתמול קיבלה אינהליציה רק פעם אחת) שוב שמנו לב לנשימה מעט כבדה.שיעול נבחני הודגם כפעמיים.האם להמשיך עם האינהלציות??
נשמח להתייחסות.אנו מאוד מודאגים.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לראשונה- נשימה כבדה ושיעול נבחני - תגובה
ד``ר גיא שטויר30/06/2013מיכל שלום
יש סיבות רבות לקוצר נשימה
הסיפור מתאים אם זאת למחלה בשם Croup או סטרידור
הסיבה הנפוצה לבעיה זו היא מחלה ויראלית אך מאחר ויש סיבות נוספות ומאחר ולא ניתן לבצע הערכה אינטרנטית למחלה נשימתית וכמובן שלא ניתן לקבוע טיפול קודם לקביעת אבחנה אני מציע להשלים את החסר על ידי ביקור אצל הרופאה המטפלת
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול כרוני עם ליחה בגרון ועם קוצר
דיאנה16/05/2015אני דיאנה כבר מאוקטובר סובלת משיעולים ודלקות ריאות חוזרות ורופאת המשפחה שלי בקופ"ח במכבי לא נתנה לי שום טיפול מה לעשות בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול כרוני עם ליחה בגרון ועם קוצר - תגובה
ד``ר גיא שטויר17/05/2015מציע לקבוע לרופא ריאות באזור מגורייך
או לשלוח לי מייל ואמליץ לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)