מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית נשימה מתסכלתבאסה10/07/2013
קצת מביך ומטופש, אבל...מכירים את זה שלפעמים חושבים יותר מדי/נעשים מודעים לתהליכים אוטומטיים, כמו נשימה נניח, ואז מרוב שחושבים על זה, קשה להמשיך לנשום בצורה אוטומטית? בדרך כלל זה עובר אחרי דקות, נכון? אבל אני איכשהו תקועה במצב הזה כבר שבוע כמעט.
אני מוצאת את עצמי לא מצליחה לנשום באופן לא מודע.
נשמע כמו בעיה שולית, אבל בפועל זה מעיק ומטריד מאוד, כי בניגוד לנשימה אוטומטית, רוב הזמן אני מתקשה לשמור על קצב נשימה סדיר, ומרגישה סחרחורות או מחנק חלק ניכר מהזמן.
ניסיתי הכל: להתעסק בדברים אחרים ולהסיח את דעתי, לנשום נשימות איטיות ועמוקות, לנשום לתוך שקית...אבל אני פשוט לא מצליחה להתנער מזה. גם כשהנשימה שלי חוזרת לפעול על אוטומט לכמה דקות, אני שמה לב לזה (לא מצליחה להמנע מכך!) ואז מעצם זה ששמתי לב אני שוב נעשית מודעת...והכל מתחיל מהתחלה.
ברור לי לחלוטין שזה פסיכולוגי בלבד (בזמן שינה וכמה דקות אחרי שאני מתעוררת הנשימה שלי בסדר גמור) וגם ברור לי שלא מדובר בחרדה או משהו דומה - אלא פשוט ב"לא לחשוב על פיל ורוד" (אתם יודעים. כמו שאומרים לכם לא לחשוב על פיל ורוד ואז אתם לא יכולים לא לחשוב עליו.)
רציתי לדעת אם יש לכם עצות, אולי תרגילי הרפיה או נשימה כלשהם שתוכלו להציע לי ושיוציאו אותי מהמצב הדפוק הזה?
אני מודעת לכמה מטומטם המצב שלי נשמע, אבל לאחר מספר ימים שבהם קיוויתי שזה יעבור וזה לא עבר, ועדיין מציק לי ממש, אני מתחילה להבין שאני כנראה צריכה עזרה=(
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית נשימה מתסכלת - תגובה
ד``ר גיא שטויר10/07/2013ניתן קבל מספר תרגילי הרפיה פשוטים אצל כל פסיכולוג
אם זאת, נשמת יתר יכולה להיות עדות עדינה לשינוי ברמת החומציות או המטבוליזם של הגוף ולכן מציע להיבדק על ידי רופא ולקחת תפקודי כליות, כבד, מלחים, ספירה, שקיעה ותפקודי תריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)