דלקות ריאות חוזרות בתינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות ריאות חוזרות בתינוק
    דורית
    23/07/2013

נכדי בן 10 חודשים בריא עד היום. אושפז 5 פעמים במשך 3 חודשים עקב דלקות ריאות חוזרות (פעמיים בבי״ח העמק ועכשיו ברמבם).
    במהלך התקופה טופל בזינת ואינהלציות וכל פעם שהופסק הטיפול האנטיביוטי חזר חום גבוה עם קוצר נשימה.
    בבדיקת ברונכוסקופיה גמישה לא נמצא גוף זר. נמצא חיידק שהגיב לזינת. בדיקות דם למערכת חיסונית, בדיקת זיעה ווירוסים תקינים. בדיקת CT ללא ממצא מובהק, נראית הצללה קלה כמו שאריות של דלקת ריאות. התחיל אתמול טיפול ברוצפין דרך הוריד למשך 5 ימים, המשך טיפול אנטיביוטי בבית ובדיקת ברונכוסקופיה חוזרת.
    האם צריך לעשות ברונכוסקופיה נוקשה ? למה לא מוצאים סיבת הדלקת 3 חודשים? האם מקבל את הטיפול הנכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקות ריאות חוזרות בתינוק - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    23/07/2013

דורית שלום

על ילדך לעבור הערכה מסודרת ומעקב צמוד על ידי מומחה ברפואת ריאות ילדים
    במסגרת הערכה זו ברונכוסקופיה היא רק אחת מני בדיקות רבות שיש לבצע
    לא ברור לי מה הסיבה שבשלה התבקשתם לבצע ברונכוסקופיה חוזרת ואני מציע לדיין זאת כמו גם לדיין את ממצאי שאר הבדיקות, שאני בטוח שנלקחו, עם רופא הריאות שבדק את ילדך.
    אין לעשות ברונכוסקופיה קשיחה במקרה שכזה. ברונכוסקופיה גמישה היא כלי אבחוני טוב פי כמה והתפקיד היחידי של ברונכוסקופיה קשיחה הוא לטפל בממצא שנמצא קודם לכן על ידי הברונכוסקופיה הגמישה.
    בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו