מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומים בני שנה עם שיעול חוזראור27/08/2013
שלום, בניי בני השנה נולדו פגים (שבוע 28) עם מחלת ריאות כרונית (הריאות לא הבשילו כלל). מהיוולדם ועד היום סבלו מסטרידור, וירוסים שהפכו להתקף אסמטי וכד'.. חל שיפור ניכר במצבם (הם איתי בבית ולא במעון) אולם בשבועות האחרונים כנראה נדבקו בוירוסים שונים. בכל התקף כזה ניתן לנו מרשם לבטנזול, בוסט של 3 ימים 3 כדורים כל פעם ואנהלציות וונטולין+בודיקורט. שאלתי היא האם בהפרש של שבועיים ניתן לתת 3 ימים נוספים בוסט של בטנזול. אתמול הייתי אצל רופאת ילדים שלא מטפלת בהם בדר"כ והיא ציינה שעדיף לתת להם 2 מנות של בודיקורט באנהלציה (בוקר וערב סה"כ 2cc) מאשר שוב בטנזול. האם זו גם דעתך? השיעול נשמע כי מחמיר ונשמע כסטרידור האם בטנזול לא טיפול חזק יותר במקרה כזה מהבודיקורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני שנה עם שיעול חוזר - תגובה
ד``ר גיא שטויר27/08/2013שלום לך אור
הגישה שניתן לטפל בהחמרות של סטרידור או אסטמה בעזרת אינהלציות בלבד נהוגה במוסדנו לפחות כעשור אך בהיותה גישה חדשנית יחסית טרם קיבלה אחיזה אצל כלל הרופאים ולבטח לא מתאימה לכל תינוק או ילד.
בהתקפים קשים מקובל להוסיף לאינהלציות טיפול דרך הפה בבטנזול.
בנוגע להתקפי אסטמה מול סטרידור המינון ומשך המתן הן באינהלציות והן דרך הפה שונים ולכן במידה והתקפים כה תכופים מציע לגשת להערכה של רופא ריאות ילדים על מנת לוודא שאתם מטפלים "בדבר הנכון"
בעיקר נכון הדבר בשל התיאור שלך שמעלה תהיות לגבי האבחנה. הדבקות "בוירוסים שונים" כאשר הילדים אינם נמצאים במסגרת של מעון ! ובאמצע חופשת הקיץ! איננה שכיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פרטים..
אורית27/08/2013תודה. רק אוסיף פרטים: חלו מפגשים מידי פעם עם אחיינים שלי שכן באו במפגשים עם ילדים אחרים מה שהוביל מידי פעם לוירוס. וחזרנו בסופ"ש האחרון מחופשה של מספר ימים באילת בה היינו בבריכה עם קטנים אחרים וחזרנו עם דלקת באוזניים ובנוסף שיעול, נזלת ושות' כמובן שאצלם זה הדרדר לאסטמה או סטרידור (לא בטוחה מה ההגדרה לשיעול/ חירחורים הנ"ל). אז האם לעניות דעתך כדאי במקרה של החמרה בשיעול לתת בטנזול בכל זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פרטים.. - תגובה
ד``ר גיא שטויר27/08/2013לא ניתן לתת הנחיות לטיפול ולבטח שלא לעשות אבחנה דרך האינטרנט
אני רואה 1000-2000 חולי אסטמה בכל שנה. גם אם אאסוף את כלל חולי האסטמה שראיתי במהלך עשר השנים האחרונות ניתן יהיה לספור על אצבעות יד אחת את אלו שנזקקו לבטזנול בכל החמרה. הצורך בבטנזול בהתקפים נדיר. במידה ואתם זקוקים לבטנזול בכל התקף יש לגשת להערכה של מומחה ברפואת ריאות ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

