תסנין בריאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסנין בריאה
    יסמין
    28/01/2014

שלום רב,
    לביתי בת ה- 3 התגלה החל מחודש מרץ (עוד מעט חולפת שנה...)תסנין בריאה הימנית. מדי כמה חודשים עושים לה צילום רנטגן והתוצאה לא משתנית. להלן תשובת הבדיקה האחרונה: הדגשה של סדק בינאונתי עם ציור אינטרסטיציאלי מוגבר ב RML כנראה שינויים על רקע תסנין בעבר- ללא שינוי. השער הימני מעט בולט. סינוסים חופיים. ציור פריברונכיאלי פראהילרי מוגבר משמאל בהתאם לקליניקה אין לשלול שרידי תסנין ריאתי במקום- שינוי בתמונה רנטגנית בהשוואה לצילום קודם. צל קרדיותימי תקין. הילדה עברה מבחן זיעה שיצא תקין, עברה בדיקת ברונכוסקופיה ונמצא בבדיקה שיש במקום הרבה מאוד ליחה. לא נראה גוף זר. היא מקבלת טיפול ע"י משאפים. בוצעה בדיקת מתכולין ונמצא כי יש לה אסטמה.
    על אף ההתמדה בנתינת המשאפים- התסנין אינו חולף והצילום עדיין נראה כמו שנראה לפני כמעט שנה. חשוב לציין כי הילדה משתעלת יום יום אך השיעול לא חזק ומופיע לעיתים רק בבוקר. לא מפריע במיוחד- אך קיים.
    אנחנו במעקב אצל מומחה ריאות אך מיותר לציין שאני מוטרדת מאוד. קראתי באחד המאמרים כי גם גידול יכול להיראות כתסנין. האם יכול להיות שמדובר בגידול? אשמח לקבל תשובתך האם אני יכולה להיות רגועה או שהפחד הכי גדול שלי מוצדק? מה עליי לעשות? אני פשוט בלחץ אדיר.לדרוש מהרופא בדיקת CT? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסנין בריאה

הוספת תגובה

• תסנין בריאה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    29/01/2014

יסמין שלום

מאחר וילדתך כבר עברה הערכה על ידי רופא ריאות ילדים אני מציע לחזור אליו בשאלה הזו.
    גידול הוא ארוע נדיר ביותר אצל ילדים. מצד שני התמונה הקלינית שאת מתארת יכולה בהחלט להתאים למספר אבחנות אחרות ובינהם אסטמה ומום מולד במבנה הריאות.
    רופא הריאות ילדים שאצלו עשיתם את האבחון לוקח בחשבון את 2 האפשרויות הללו ואני משוכנע ששקל ביצוע CT חזה ולאחר הערכה מדוקדקת ושקילת כלל האפשרויות החליט להמתין. אני מעריך שבמידה והתסנין ישאר ללא שינוי למרות טיפול הולם לאסטמה ישקול שוב את נושא ביצוע הCT

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו