בטנזול לתינוק אסמטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטנזול לתינוק אסמטי
    עדי
    01/02/2014

שלום, בני בן שנה וארבעה חודשים, סבל כבר ממספר התקפים אסמטים, מקבל טיפול מונע במשאף פליקסוטייד ולעיתים גם בונטולין וכן מקבל סינגולר. במקרים של התקף אנחנו עוברים לאינהלציות חשמליות כל ארבע שעות (פעמיים מהן עם בודיקורט והשאר עם ונטולין ומים). כמעט כל ההתקפים היו קשים וארוכים (בין שבוע לשבועיים) ובשניים מהם אושפזנו. בכל ההתקפים לאחר מספר ימים עם אינהלציות לבסוף נתנו גם בטנזול. אני יודעת שמדובר בסטירואיד די חזק. יחד עם זאת אני שואלת אם לא כדאי לתת כבר בתחילת ההתקף בטנזול במקום לחכות ורק לאחר כמה ימים לתת?
    שאלה נוספת- כאשר הרופא בודק את הילד עם סטטוסקופ ואומר שהריאות נקיות ובכל זאת יש ציפצופים וחירחור, מה המשמעות? האם זה אומר שלא מדובר בהתקף אסטמה?
    תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בטנזול לתינוק אסמטי

הוספת תגובה

• בטנזול לתינוק אסמטי - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    01/02/2014

עדי שלום

אבחון של אסטמה לא יכול להעשות דרך האינטרנט. על בנך לעבור הערכה מסודרת אצל רופא ריאות ילדים במהלכה גם יקבע מתי לתת את הבטנזול. במרבית המקרים יש לתת את הבטזנול תוך 8-12 שעות אם ההתקף מתפתח במהירות ו/או תוך 24 שעות אם ללא הטבה ניכרת עם המשאפים. כמובן שכל מקרה לגופו.
    ההנחיות להפניה להערכה אצל רופא ריאות ילדים כוללות (1) צורך בטיפול מניעתי לילדים מתחת לגיל 3 שנים או (2), מתן חוזר של סטרואידים או (3) אסטמה בשליטה גרועה ובנך עונה על כל הקריטריונים הנ"ל.
    לגבי האזנה עם סטטוסקופ. נדרשת מיומנות גדולה כדי לזהות התקף אסטמה ולעתים ניתן לעשות זאת רק עם סטטוסקופ שנועד להאזנה לריאות (סטטוסקופ עם 2 פעמוני האזנה). סטטוסקופ שכזה אינו זמין לרופאי ילדים אלא למספר מועט של רופאי ריאות ילדים בלבד.
    לבסוף, במחקר שהתפרסם לפני כעשור ואשר בדק האם הסטטוסקופ עוזר או מפריע לרופאי ילדים לזהות אסטמה או דלקת ריאה נמצא שאצל מרבית רופאי הילדים במיון הסטטוסקופ לא עוזר אלא מפריע לעשות את האבחנה הנכונה. לעיתים המצב עד כדי כך קיצוני שהאם מזהה צפצופים בלי סטטוסקופ אך בבדיקת הרופא "הריאות נקיות". האם זהו המקרה שלך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטנזול להתקף אסטמה

עדי
    01/02/2014

ד"ר שטויר תודה רבה על תגובתך המפורטת
    נשמע לי שזה בדיוק המצב! הצפצופים והחירחורים נשמעו לי לא טוב למרות שרופא הילדים אמר שהריאות נקיות. והפעם תוך יומיים ללא שיפור נתתי על דעת עצמי בטנזול. היינו אצל פרופ' בנטור לפני כחצי שנה ונלך שוב ממש בקרוב.
    האם אני מבינה מדבריך שגם במקרה של התקף עדיף להמשיך עם המשאפים ולא לעבור לאינהלציה חשמלית? היתה לי הרגשה שזה עושה עבודה טובה יותר ממשאף.
    למה הכוונה אסטמה בשליטה גרועה?

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטנזול להתקף אסטמה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    02/02/2014

דוגמאות לאסטמה בשליטה גרועה כוללות שיעול לילי פעם בשבוע, מספר התקפים בחצי שנה, צורך חוזר בבטנזול ועוד.
    לגבי ההשפעה של המשאפים יחסית לאינהלציה. לרוב השפעה פחותה של משאפים בגלל דרך מתן לא נכונה, ארוצמבר כתום או שלא מתאים לילד, מינונים לא נכונים. תדירות לא מספקת...ככלל הטיפול במשאפים יעיל לפחות כמו הטיפול האינהלציה ומהיר בהרבה.
    מינונים סבירים לילדים הם 4 שאיפות וונטולין כל 20 דקות לשעה ראשונה עד ל"פתיחת דרכי אוויר" ובהמשך לפי הוראות רופא הריאות.
    אני לא יודע מה ההנחיות שקיבלתם אבל לבטח שאפשר גם לתת מינונים גבוהים בהרבה.
    פרט לכך בלי לעלות מינונים של סטרואדים בשאיפה נדיר שמצליחים לעצור התקף.
    על מנת שהיעוץ בפורום לא יהפוך לניסיון ל"ביקור וירטואלי" מבקש המשך התייעצות אצל פרופ בן טור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עדי
    02/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו