ccam

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ccam
    סמר
    07/02/2014

שלום לך דוקטור
    יש לי בן שהיה לו חשד ל ccam בהריון ומצאו אותו שזה די גדול בתמונת מרי שעדיתי בחודש 9 בהריון . הילד נולד והוא בן חודשיים עשיתי לו תמונת רינגטן והרופא אמר שלא רואים את הממצא בתמונה . יכול להיות שהממצא נעלם או זה נשאר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ccam

הוספת תגובה

• ccam - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    07/02/2014

יש אפשרות שהממצא קיים ולא ניתן לראותו בצילום רנטגן רגיל
    מציע שתחזור לרופא הריאות ילדים שלך על מנת לדון באפשרות של ביצוע הדמיה נוספת/אחרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ccam

סמר
    07/02/2014

תודה על התשובה
    דוקטור בבדיקת הmri מצאו שיכול להיות שהממצא הוא ccam הנמצא באונה העליונה והאונה האמצעית בריאה ימנית . או יכול להיות שזה אמפיזימה בלוברית מולדת .
    השאלה שלי האם יכול להיות שהממצא עדיין גדול למרות שלא רואים בתמונה רינגטן ¿

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ccam - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    08/02/2014

האבחון הוא תשליב של ביטוי קליני (מצוקה נשימתית, דלקות ריאה אך גם כולל בעיות אחרות כדוגמת בקע סרעפתי, מומים בכליות, בעור), מראה רנטגני של הCPAM (דוגמאות כוללות מעורבות אונה אחת או יותר, גודל הציסטות אם קיימות...), גיל הילד, מהלך ומיקום בריאות ועוד ....ברור אם כך שקשה להעריך את הסבירות שקיים ממצא שארי בלי לראות את כלל הצילומים ואת הילד
    פרט לכך, המיקום השכיח של אמפיזמה הוא בחלק העליון של הריאה השמאלית ולכן, במיקום שתארת הסביר הוא, סטטיסטית, שזאת לא אמפיזמה לוברית אלא CPAM או אנומליה אחרת של העץ הברונכיאלי, כלי הדם או הריאות.
    יתרה מזו, מאחר ולעתים יש ביטוי רנטגני מינימאלי למחלות מפושטות של הריאות דרוש ניסיון על מנת לזהות אנומליות מולדות בצילומי החזה. שאלות פשוטות כמו מי פיענח את צילום החזה? מה הייתה השאלה שנשאל הרנטגנולוג ? הופכות להיות חשובות ביותר. תושבה לקונית של "אין תסנין או תפליט" איננה דומה לתשובה של "אין עדות לבעיה אנטומית או CCAM"
    לסיכום, אני מציע לחזור לרופא הריאות ילדים שעוקב אחרכם על מנת לאפשר לו להשלים הערכה מסודרת במשרדו ולברר את הצורך בבדיקות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ccam

סמר
    19/08/2014

שלום דוקטור
    בהמשך לסיפורינו...
    עשינו ct לילד וזאת התוצאה :
    באונה עליונה מימין מודגם אזור של הפראינפלציה נרחב ובמרכזו תמטים תת סגמנטריים מודגם תהליך היפודנסי בשער ימין בין כלי הדם להתפצלות ברונכים ראשיים יכול להתאים ללפמאדנופטיה משני לזהום ראיתי קודם ? תמטים דפנדנטיים בבסיסי הראות דו צדדית .

אם אתה יכול להסביר לי מה זה אמי לא מבינה כלום ? ומה יהיה עם זה ?
    האם צריך ניתוח ?

הילד בן 8 חודשים מתפתח רגיל בלי דלקות ריאה או בעיות בנשימה כאילו אין לו כלום אבל אני עדיין מפחדת אם אתה יכול לעזור לי אני מאוד מודאגת ויש לי תור עוד חודש וזה קצת רחוק
    בשביל להבין מה ההחלטה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ccam - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    09/10/2014

שלום סמר

יש להביא את צילומי הCT המקוריים ביחד עם הילד להערכה אצל מומחה ברפואת ריאות ילדים. מתשובת הCT לא ברור אם בוצע בטכניקה המתאימה, במקום הנכון, אך גם לא ניתן לזהות CCAM

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו