מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ccamסמר07/02/2014
שלום לך דוקטור
יש לי בן שהיה לו חשד ל ccam בהריון ומצאו אותו שזה די גדול בתמונת מרי שעדיתי בחודש 9 בהריון . הילד נולד והוא בן חודשיים עשיתי לו תמונת רינגטן והרופא אמר שלא רואים את הממצא בתמונה . יכול להיות שהממצא נעלם או זה נשאר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ccam - תגובה
ד``ר גיא שטויר07/02/2014יש אפשרות שהממצא קיים ולא ניתן לראותו בצילום רנטגן רגיל
מציע שתחזור לרופא הריאות ילדים שלך על מנת לדון באפשרות של ביצוע הדמיה נוספת/אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהccam
סמר07/02/2014תודה על התשובה
דוקטור בבדיקת הmri מצאו שיכול להיות שהממצא הוא ccam הנמצא באונה העליונה והאונה האמצעית בריאה ימנית . או יכול להיות שזה אמפיזימה בלוברית מולדת .
השאלה שלי האם יכול להיות שהממצא עדיין גדול למרות שלא רואים בתמונה רינגטן ¿* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהccam - תגובה
ד``ר גיא שטויר08/02/2014האבחון הוא תשליב של ביטוי קליני (מצוקה נשימתית, דלקות ריאה אך גם כולל בעיות אחרות כדוגמת בקע סרעפתי, מומים בכליות, בעור), מראה רנטגני של הCPAM (דוגמאות כוללות מעורבות אונה אחת או יותר, גודל הציסטות אם קיימות...), גיל הילד, מהלך ומיקום בריאות ועוד ....ברור אם כך שקשה להעריך את הסבירות שקיים ממצא שארי בלי לראות את כלל הצילומים ואת הילד
פרט לכך, המיקום השכיח של אמפיזמה הוא בחלק העליון של הריאה השמאלית ולכן, במיקום שתארת הסביר הוא, סטטיסטית, שזאת לא אמפיזמה לוברית אלא CPAM או אנומליה אחרת של העץ הברונכיאלי, כלי הדם או הריאות.
יתרה מזו, מאחר ולעתים יש ביטוי רנטגני מינימאלי למחלות מפושטות של הריאות דרוש ניסיון על מנת לזהות אנומליות מולדות בצילומי החזה. שאלות פשוטות כמו מי פיענח את צילום החזה? מה הייתה השאלה שנשאל הרנטגנולוג ? הופכות להיות חשובות ביותר. תושבה לקונית של "אין תסנין או תפליט" איננה דומה לתשובה של "אין עדות לבעיה אנטומית או CCAM"
לסיכום, אני מציע לחזור לרופא הריאות ילדים שעוקב אחרכם על מנת לאפשר לו להשלים הערכה מסודרת במשרדו ולברר את הצורך בבדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהccam
סמר19/08/2014שלום דוקטור
בהמשך לסיפורינו...
עשינו ct לילד וזאת התוצאה :
באונה עליונה מימין מודגם אזור של הפראינפלציה נרחב ובמרכזו תמטים תת סגמנטריים מודגם תהליך היפודנסי בשער ימין בין כלי הדם להתפצלות ברונכים ראשיים יכול להתאים ללפמאדנופטיה משני לזהום ראיתי קודם ? תמטים דפנדנטיים בבסיסי הראות דו צדדית .
אם אתה יכול להסביר לי מה זה אמי לא מבינה כלום ? ומה יהיה עם זה ?
האם צריך ניתוח ?
הילד בן 8 חודשים מתפתח רגיל בלי דלקות ריאה או בעיות בנשימה כאילו אין לו כלום אבל אני עדיין מפחדת אם אתה יכול לעזור לי אני מאוד מודאגת ויש לי תור עוד חודש וזה קצת רחוק
בשביל להבין מה ההחלטה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהccam - תגובה
ד``ר גיא שטויר09/10/2014שלום סמר
יש להביא את צילומי הCT המקוריים ביחד עם הילד להערכה אצל מומחה ברפואת ריאות ילדים. מתשובת הCT לא ברור אם בוצע בטכניקה המתאימה, במקום הנכון, אך גם לא ניתן לזהות CCAM* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)