מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי שיעול בת חודשיים ובת שנה ו...שרי09/12/2014
בתי בת החודשיים נדבקה מאחים שלה משתעלת עם קושי בנשימה ולפעמיים עד כדי שהיא מקיאה כמו מים עם ליחה וכשהיא אוכלת היא נחנקת הייתי איתה אצל הרופא הוא אמר שיש לה דלקת גרון ושהיא מנוזלת המון נתן לי לעשות אנלציה עם מי מלח שנקרא פיסיו- דוז 0.9% לשים במזרק 1.70ולהוסיף ונטולין תמיסה להנשמה 0.30 מיליליטר 3 פעמים ביום למשך 5 ימים לי אמרו שהונטולין לא בריא שהוא עושה בעיות בנשימה ושעדיף להימנע מזה ולתת רק מיי מלח מה לעשות?? להקשיב לרופא או לותר על הונטולין? והאם אפשרי לעשות לה חיסון של גיל חודשיים בטיפת חלב אמרו לי שאפשר לעשות אם אין חום והרופא אמר בשום אופן לא לעשות כל זה לגביי בתי בת החודשיים עכשיו יש לי ילדה בת שנה וחודשיים שגם היא חולה עם גרון ושיעול חזק עם קושי נשימתי וחום 38.4 והרופא נתן לה פעם ראשונה מוקסיוויט למשך 5 ימים זה לא ממש עזר לאחר שבוע חזרתי אליו הוא נתן לה אזניל 3 מיליליטר פעם ביממה למשך 3 ימים היום זה היום השני שהיא לוקחת וזה לא נראה שזה עוזר כל זה התחיל לה מהחיסון של גיל שנה שבעקבות זה עלה חום ל39 והתכווצות שפינו אותנו לבית חולים ושינויי התנהגותי ועד היום היא רק חולה לפני זה בקושי היתה חולה מה ניתן לעשות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי שיעול בת חודשיים ובת שנה ו... - תגובה
ד``ר גיא שטויר09/12/2014על פי הסיפור נראה שיש אי הבנות משמעותיות ואני מעריך שלא הבנת את הרופא כראוי.
אתן מספר דוגמאות
אין דלקת גרון חיידקית בגיל חודשיים ואינהלציה זה לא טיפול לדלקת גרון
החיסון לגיל חודשיים נחשב לבטוח ולא פוגע במערכת החיסונית
מאחר ויש תסמינים נשימתיים מסוגים שונים מציע לגשת להערכה של מומחה למחלות ריאה בילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה התקפי שיעול...
שרי09/12/2014היי ד״ר גיא זה בדיוק מה שהרופא אמר לי וגם אני יודעת שאין בגיל הזה דלקת גרון לא הבנתי איך הוא אומר דבר כזה ואת האנלציה הוא נתן לי בשביל הקושי בנשימה לא בגלל כביכול ״ הדלקת גרון״ הייתי רוצה לדעת איך אפשר לאבחן את השיעול אני מפחדת שזה לא שעלת ולא הספקתי לחסן אותה והאם זה קשור לזה שבהריון שלה חליתי בשעלת? ואם אם אפשר תשובה גם לגביי בתי בת השנה וחודשיים אם גם אותה צריך לקחת למומחה למחלות ריאה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה התקפי שיעול... - תגובה
ד``ר גיא שטויר10/12/2014שרי שלום
המדיה האינטרנטית איננה תחליף לבדיקת רופא. במהלך הביקור אצל רופא במרפאה הרופא לוקח את הסיפור, בוחן את כלל בדיקות המעבדה והתיק הרפואי ובודק את הילד/ה
על סמך כלל הממצאים ניתן לקבוע אבחנת עבודה, רשימה של אבחנות מבדלות ולגבש תוכנית לאבחון ובעבותיה לפעולה
כל ניסיון לתת לך אבחנה אינטרנטית למספר תסמיני מחלה שאת מציינת באינטרנט הוא ניסיון לועז, לא רציני ולא הוגן כלפי ילדתך. מגיעה לה הערכה מלאה ולא "חוות דעת שניה" אינטרנטית! על סמך מספר תסמינים.
כמו כן ברור שלא ניתן לקבוע מה ה"טיפול הרצוי" על סמך סיפור כה מבולבל ובטח שלא על סמך סיפור אינטרנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התקפי שיעול...
שרי10/12/2014זה שאני שואלת לא אומר שאני מסתמכת על דעה אינטרנטית במקביל כבר לקחתי אותה להערכה ולבדיקות נוספות בוודאי שאני לא יושבת בחיבוק ידיים אבל חשוב לי לשמוע כמה דעות בנושא כי יש מקרים שישנם רופאים שלא עולים מיד על הבעיה כמו שקרה לי למשל בהריון חליתי בשעלת ורק אחרי שבועיים שניגשתי לעוד רופא גילו שזאת הבעיה תודה בכל זאת !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)