דלקות ריאה חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות ריאה חוזרות
    מירה
    22/12/2014

שלום
    יש לי תינוק בן שנה וחצי , הייתה לו דלקת מלפני חודש ואחר כך שוב ישר אחרי חודש עוד פעם דלקת.. באותו מקום..רק שהכתם גדל... (הוא סובל מדרכ נשימה היה לו לרנגיטיס סטרידו כמה פעמים יש לו ליחה עם שיעול הרבה פעמים)

הלכתי עם הבן למומחה ריאות שאמר שיכול להיות שהדלקת בכלל לא חלפה או שלפעמים שואפים משהו לריאות והא ישר הפנה אותנו לברוכנוסקופיה.
    השאלה שלי האם ישר אחרי 2 דלקות ,זה לא יותר מידי מהר לשלוח לבדיקה כזאת פולשנית, אני נורא מפחדת מהבדיקה הזאת ..הרדמה מלאה לקחית תרבית...
    האם אולי כדאי ל המתין עם זה.

חשוב לציין, שהבן שלי מטופל גם בגסטרו ,עקב יצאות רכות ... הוא עשה תבחין זיעה
    ויצא תקין(27) בשתי היידים . ילד חיוני עולה במשקל.
    המומחה ריאות שלח אותי לבצע עוד בדיקה של תבחין...כי חייבים לשלול שלא מדובר בcf

אני ממש מבובלת ולא יודעת מה לעשות וכמובן מפחדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקות ריאה חוזרות

הוספת תגובה

• המשך

מירה
    22/12/2014

מדובר -- בברונוסקופיה + ביופסיה...
    זה ממש מלחיץ אותי להרדים את הילד וגם לקחת ממנו ביופסיה...
    האם לא ניתן לבדוק בדרכים אחרות? האם לא ניתן להמתין עם זה ולראות אם תהיה דלקת הבאה...

הגסטרו שלי אמר שהוא חושב (למרות שלא הסתכל על הצילומים) שניתן לילד עוד שבוע אנטיביוטיקה ולפעמים זה יכול לעזור (הילד לוקח 10 ימים ) + פיזוטרפיה נשמתית לליחה (עדיין יש לו חירחורים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מירה
    22/12/2014

סליחה אבל מה שאני רואה על ההפניה
    זה -
    Bronchoscopy +bal +cies
    האם זה לקחת ביופסיה? או שזה תהליך אחר ? ומה עושים בדיוק ומה בודקים?
    מה ההבדל בניהם?

תודה וסליחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי .בבקשה זקוקה לתשובה

מירה
    24/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    26/12/2014

יש לך כנראה טעות כתיב אולם Bal זה לשטוף את האונה הפגועה עם מעט מים ולקחת אותם בחזרה לתרבית לרוב על מנת לבדוק באם יש שם חיידק שניתן לטפל בו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    26/12/2014

מירה שלום
    נראה שתינוקך מטופל כיאות ובזהירות הדרושה
    ניתן לברר דלקות חוזרות באותה האונה גם על ידי CT חזה אולם בבדיקת הברונכוסקופיה אין קרינה, ולרוב הבדיקה קצרה וההרדמה קלה יותר
    אני מבין את הבלבול אולם לשם כך יש את הביקורים אצל מומחה הריאות שיכול לשבת עמך ולרדת לשורשם של הבעיות פנים מול פנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו