צילום ראות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום ראות
    יוסי
    16/01/2015

שלום,

מתחילת חודש שעבר סבלתי משיעול חזק הרבה ליחה וציפצופים הרופא נתן לי זינט + אנהלציה עם ונטולין לאחר הטיפול הרגשתי שיפור מאד ניכר.

ובנוסף עשיתי צילום חזה עם ממצא אחד חריג שהינו:
    ציור פריברונכיאלי מוגבר בבסיס ריאה ימין.

עכשיו שוב חזרו לי הצפצופים ,ליחה והשיעול הרופא נתן לי אנהלציה עם ונטולין+מווקס+ארובנט
    ללא אנטיבויטיקה אני מרגיש שהטיפול שהרופא נתן לי פחות יעיל מהאנטיביוטיקה.

שאלתי היא:
    1.לא מומלץ לעשות בדיקת תרבית לליחה?
    2.לא מומלץ לקחת אנטיביטיקיה אחרת מזינט(לשלב אנטיביטיקה אחרת)
    3.האם הטיפול של הרופא יעזור?(נראה לי שהטיפול שהוא נתן נועד רק להקל על הנשימה והליחה)
    4.האם ציור פריברונכיאלי מוגבר בריאה מרמז על ברונכיטיס?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום ראות

הוספת תגובה

• צילום ראות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    17/01/2015

יוסי שלום

טרם מסרת מה האבחנה שקבע הרופא. גם לא מסרת את גילך
    הטיפול בדלקת ריאה הוא באנטיביוטיקה. סוג האנטיביוטיקה תלוי בגיל, בסיפור, בממצאים בבדיקה הגופנית, בדיקות המעבדה ובצילום. זינאט מתאים לסוג מאוד ספציפי של דלקת ריאה אך כמובן שלא ניתן בעזרת מדיה זו לקבוע מהו הסוג המועדף
    במידה ומדובר בדלקת ריאה ניתן לעשות תרבית ליחה אותם זאת לא צורת ניהול מקובלת.
    אינהלציה של וונטולין מתאימה לאסטמה בגיל הצעיר ואם עישנת בעבר או שאתה מבוגר יכול להתאים למחלת הריאה של המעשנים.
    במידה וחושבים על אסטמה אזי, כתות בגיל ובממצאים בסיפור ובבדיקה יש לשקול תוספת של מרכיב נוגד דלקת
    ציור פריברונכיאלי בגיל הצעיר הינו לרוב דלקת ריאה או אסטמה
    בגיל מבוגר יש אפשרויות נוספות
    מכל הנ"ל ברור שלא ניתן לקבוע אבחנה וכל שכן טיפול על סמך סיפור אינטרנטי
    אם אתה לא מרוצה מאבחנת הרופא המטפל אתה יכול לגשת לחוות דעת נוספת ממומחה למחלות ריאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו