ריאות היפרטוניות לילד בן 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריאות היפרטוניות לילד בן 5
    אפרת
    17/03/2015

שלום רב ד"ר שטויר,
    יתכן שבני, שנולד פג (שבוע 24), ועבר הנשמה בראשית חייו למשך כחודש ימים, סובל מריאות היפרטוניות (עדיין לא אובחן, בגדר השערה של איזה פרופסור).
    שאלותיי הן אלה:
    - האם היפרטוניה בריאה/ות זהו מצב הפיך? (האם הגיל עשוי להיטיב עם התופעה?)
    - האם לפעילות גופנית (הגדלת הסיבולת) יש השפעה חיובית על הטונוס הגבוה בריאה?
    - האם יש לך איזו המלצה כיצד ניתן להיטיב עם הילד ללא טיפול תרופתי (אני שואלת, מכיוון שמסיבות שונות ומשונות יקחו עוד כ 4.5 חודשים עד שיוכל להיבדק ואולי לקבל טיפול תרופתי...)?
    תודה מראש על תגובתך,
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריאות היפרטוניות לילד בן 5 - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    17/03/2015

אפרת שלום
    אין מחלה כזו ריאות היפרטוניות. יש יתר לחץ דם ריאתי, יש מחלת ריאות של הפגות, נקראת גם BPD ומחלות רבות נוספות
    מציע שתנסי לשלוח לי ישירות את הסיכום או לצטט במדויק את האבחנה על מנת שאוכל לנסות לעזור לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון נוסף...

אפרת
    17/03/2015

דר שטויר,
    תודה על תגובתך המהירה!
    אוכל אולי לתאר לך את הסימפטומים...
    הילד סובל מאז ומתמיד מכאבי גרון.
    הוא מצביע על איזור בלוטת התריס (שנבדקה ויצאה תקינה) כאיזור הכואב.
    הכאבים הם בין נסבלים (אכילה יכולה לעזור לזמן מה) לבין כאבים קשים. ברוב המוחץ של המקרים, שחרור של אויר מן הפה (גראעפס) מרגיע את הילד, והוא חוזר להיות רגוע וטוב לב.
    גם בלילות הוא מתעורר (בלילות הרגועים), יושב, ומחכה שיצא לו גראעפס... (לא תמיד שומעים) כשזה יוצא, הוא חוזר לישון.
    אם או בלי קשר, הילד סובל מעיכוב שפתי משמעותי. (מבחינה אינטואיטיבית אני די משוכנעת שהשניים קשורים זה בזה... כך למשל, כשהוא סובל מהתקף כאבים הוא אינו מסוגל לדבר כלל).
    כשפרופסור (שהוא גם רופא ילדים) בדק לילד לאחרונה את בלוטת התריס, הוא שמע על הכאבים הכרוניים באיזור הבלוטה וישר חשב שלרופא ריאות יכול להיות מענה לנושא...
    כשסיפרתי לו שבקיץ שעבר הילד צפצף מסיבה לא ברורה ולכן קיבל קורטיזון ל 3 חודשים וסלבוטמול ל10 ימים, במסגרת 10 הימים עם הסלבוטמול הוא ישן לראשונה לילות רצופים (בימים הללו היה יחסית רגוע). כשהטיפול בן 10 הימים נגמר (סלבוטמול), הילד הגיב בבכי מזעזע וכאבים קשים מנשוא מידי יום למשך שבועות ספורים בטרם חזר לרמת הכאבים הכרונית המוכרת...
    אותו פרופ' אמר שהניסיון הזה של התרופה להרחבת הסימפונות רק מחזקת את הטענה שלו שהוא צריך לראות רופא ריאות... הוא העלה את האפשרות שהילד סובל מטונוס גבוה בריאות...
    יש לציין שבימים שבשגרה הילד לא מצפצף...
    כפי שכבר כתבתי, לצערי הרב, אין בידי לתת לבני מענה רפואי בחודשים הקרובים (אף לא את משאף הסלבוטמול)... אנא, האם יש דרך להקל עליו בכל זאת ללא טיפול תרופתי בינתיים??
    שמתי לב לאחרונה שמסאג' על הגב, שבו עם כל נשיפה של הילד אני לוחצת מעט בתנועה ארוכה לאורך הצלעות, עוזר מייד. מאז הילד בעצמו מבקש מסאג'....
    האם תוכל להאיר את עיניי?
    או לייעץ לי דבר מה לחודשים הקרובים?
    המון תודה מראש,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו