שימוש בטופיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בטופיק
    omer
    17/04/2015

שלום רב אני משתמש כבר שנתיים מדי יום באסקה להסוואת שיער דליל (טופיק) שבנוייה מסיבי שיער (קרטין ופרוטאין) אני חושש שהשימוש יגרום לי במהלך השנים הצטברות של החומר בריאות מכיוון שבזמן השימוש מתפזרים באויר חלק מהסיבי שיער הללו מה דעתך? האם ניתן לבדוק כעת אם נגרם לי נזק כתוצאה מהשימוש ? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בטופיק

הוספת תגובה

• שימוש בטופיק - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    19/04/2015

למרות שאין מדובר בתופעה שכיחה שאיפה כרונית של חלקיקי שיער לריאות עלולה לגרום לנזק כמו שאיפה של כל חומר זר לריאות
    בניגוד לחלקיקים קטנים שיש קושי למנוע את כניסתם לריאות חלקיקי שיער גדולים מספיק וסביר שניתן יהיה למנוע חלק ניכר מחלקיקים אלו על ידי נשימת אף או מסיכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופיק

omer
    20/04/2015

שלום
    הסיבי שיער הם חלקיקים שחלקם עפים ברוח ומתפזרים באויר
    כמו כן ,האם החומר שמהם הם עשויים-קרטין יוכל להיספג בריאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופיק - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    22/04/2015

האף מסוגל לסנן את מרבית החלקיקים שגודלם מעל 5 מיקרון (זהו גודל שלא ניתן לראותו בעין)
    יש בסיבי השיער חומרים נוספים פרט לקרטין כדוגמת אמוניום כלוריד ועד שיהיו מחקרים משמעותיים בנושא מציע לא להתייחס לסיבי השיער הללו כאבקה שבריא לשאוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו