שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רוית
    18/09/2015

בני בן השנתיים וחצי סובל מאסתמה.הוא משתמש במשאף מונע פעמיים ביום ועדיין השבוע הוא התקרר וקיבל התקף.האם זה תקין שלמרות השימוש במשאף מונע הוא יקבל התקף בעקבות הצטננות קלה?דבר שני יש לו התקפים אם אני מפסיקה לו את המשאף. וגם אם השתמשתי לא כמו שצריך זא שכחתי פעמיים ביום יכול להופיע לו התקף.הרופא הפחיד אותי בגלל ההתקפים ושלח אותי לבדיקה לסיסטיק פיברוזיס.אני נורא מודאגת מאז.אין לנו או לבעלי את המחלה במשפחה אך לא יודעת אם יש לנו גן או משהו כזה.לבעלי גם הייתה אסטמה עד גיל 5.מה נראה לך שזה יכול להיות ?אשמח אם תענה לתשובתי ותאיר את עיניי
    בברכת שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    20/09/2015

רוית שלום

השימוש במשאפים מיועד למחלת אסטמה ולבד ממקרים חריגים ביותר עוזר רק למחלה זו.
    האם זאת מחלתו של ילדך?
    כטיפול לאסטמה מקובלים תרופות רבות אולם השלב הראשון ולפני טיפול תרופתי כלשהוא יש לטפל בגורמי הסיכון שגורמים לאסטמה. לא ברור לי אם ילדך עבר הערכה שכזו והאם גורמי הסיכון מטופלים.
    הטיפול התרופתי עצמו נקבע כתלות בסוג האסטמה של הילד. בכל סוג אסטמה מטפלים טיפה אחרת. לא ציינת באלו משאפים ילדך מטופל אולם בלי לבצע הערכה מלאה גם למידע זה יעילות חלקית בלבד שהרי לא ניתן לקבוע מה מתאים לילדך בלי לבצע הערכה מלאה.
    לציסטיק פיברוזיס יש הסתמנויות נוספות לבד משיעול וכמובן שלא ניתן לשלול /לאשר מחלה שכזו על סמך הערכה אינטרנטית.
    אני מבין שילדך סובל מאירועים חוזרים של שיעול למרות טיפול במשאפים אותו נוטל, לרוב כנדרש
    מציע שתפני לייעוץ.מומחה ברפואת ריאות ילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו