מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרוית18/09/2015
בני בן השנתיים וחצי סובל מאסתמה.הוא משתמש במשאף מונע פעמיים ביום ועדיין השבוע הוא התקרר וקיבל התקף.האם זה תקין שלמרות השימוש במשאף מונע הוא יקבל התקף בעקבות הצטננות קלה?דבר שני יש לו התקפים אם אני מפסיקה לו את המשאף. וגם אם השתמשתי לא כמו שצריך זא שכחתי פעמיים ביום יכול להופיע לו התקף.הרופא הפחיד אותי בגלל ההתקפים ושלח אותי לבדיקה לסיסטיק פיברוזיס.אני נורא מודאגת מאז.אין לנו או לבעלי את המחלה במשפחה אך לא יודעת אם יש לנו גן או משהו כזה.לבעלי גם הייתה אסטמה עד גיל 5.מה נראה לך שזה יכול להיות ?אשמח אם תענה לתשובתי ותאיר את עיניי
בברכת שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר גיא שטויר20/09/2015רוית שלום
השימוש במשאפים מיועד למחלת אסטמה ולבד ממקרים חריגים ביותר עוזר רק למחלה זו.
האם זאת מחלתו של ילדך?
כטיפול לאסטמה מקובלים תרופות רבות אולם השלב הראשון ולפני טיפול תרופתי כלשהוא יש לטפל בגורמי הסיכון שגורמים לאסטמה. לא ברור לי אם ילדך עבר הערכה שכזו והאם גורמי הסיכון מטופלים.
הטיפול התרופתי עצמו נקבע כתלות בסוג האסטמה של הילד. בכל סוג אסטמה מטפלים טיפה אחרת. לא ציינת באלו משאפים ילדך מטופל אולם בלי לבצע הערכה מלאה גם למידע זה יעילות חלקית בלבד שהרי לא ניתן לקבוע מה מתאים לילדך בלי לבצע הערכה מלאה.
לציסטיק פיברוזיס יש הסתמנויות נוספות לבד משיעול וכמובן שלא ניתן לשלול /לאשר מחלה שכזו על סמך הערכה אינטרנטית.
אני מבין שילדך סובל מאירועים חוזרים של שיעול למרות טיפול במשאפים אותו נוטל, לרוב כנדרש
מציע שתפני לייעוץ.מומחה ברפואת ריאות ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)