מכשיר אינהלציה זריז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכשיר אינהלציה זריז
    דנה
    19/10/2015

שלום.
    ביתי בת השנתיים אסמתית וזקוקה לאינהלציות המון...
    הבנתי שישנם מכשירי אינהלציה איכותיים שיכולים לקצר את משך הטיפול מרבע שעה לארבע-חמש דקות .
    האם תוכל להמליץ לי על מכשיר כזה, מוכנה להשקיע כמה שצריך.
    תודה
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר אינהלציה זריז

הוספת תגובה

• מכשיר אינהלציה זריז - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    21/10/2015

דנה שלום

מכשיר האינהלציה הרטובה הטוב והיעיל ביותר הוא ככל הנראה Akita
    חסרונו: מחייב משמעת ברזל גרמנית כדי להצליח לסיים את הטיפול.
    הE-Flow מכשיר מעולה ואכן יכול לתת את כלל הטיפול בתרופות מסוימות תוך דקות ספורות אך כמו כל המכשירים האולטראסונים אינו מתאים למתן של הטיפולים העיקריים באסטמה כדוגמת בודיקורט
    מסיבה זו, מאחר והמכשירים הללו עולים אלפי דולרים, ובשל סיבות רבות נוספות רבות וביניהן יעילות גבוהה יותר ורעילות נמוכה יותר, כבר למעלה מעשור שרופאי הריאות מעדיפים את הטיפול במשאפים + מיכל מעבר על פני אינהלציה רטובה לטיפול באסטמה
    מיכל המעבר Aerochamber הצהוב, האנטיסטטי, עם הFlow meter היא אפשרות מצוינת לגילה
    אם עוצמת השאיפה גבוהה מספיק ניתן להשתמש בFunhaler
    אם שיתוף הפעולה מעולה ניתן להשתמש במכשירים זולים יותר כדוגמת אופטיהלר.
    בעבור כל המכשירים הללו יש צורך בהדרכה ומשך המתן שניות ספורות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר אינהלציה או משאף

דנה
    21/10/2015

דר שטויר תודה על המענה הזריז.
    יש ברשותי משאף מסוג פיליפס respironics diamond .של ונטולין ופליקסוטייד.
    הבעיה שרופא הילדים הנחה שמשאפים זה יותר כטיפול מונע ואינהלציה יותר יעילה בזמן התקף. ברור שמעדיפה להשתמש ב משאף גם בזמן התקף... סהכ חצי דקה...
    מה ממליץ??תודה דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר אינהלציה או משאף - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    21/10/2015

מדובר באותו חומר פעיל
    אם זאת באינהלציה רק מיעוט של החומר מגיע לריאות ורובו לעיניים, מערכת העיכול ומשם נספג לגוף
    רק כדי לסבר את האוזן בכל חצי מ"ל של טרבולין יש 5000 מק"ג חומר פעיל שזה פי 50!!! מכמות החומר שיש במשאף
    סביר שעדיף לתת 50 שאיפות וונטולין ולא אינהלציה אחת במרבית המקרים 4-8 לחיצות וונטולין נותנות אפקט דומה לשל האינהלציה ברעילות פחותה בהרבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן חצי שנה שמטופל בטריבולין

משה
    11/12/2015

היי,

בני סובל מקוצר נשימה (ברונכיטליס), והרופא הנחה אותנו לעשות לו 3 פעמים ביום אינילציה עם טריבולין 0.5 מ״ל.
    האם זה מסוכן לתינוק?
    האם יש טיפול חלופי אחר שניתן לתת לו במקום האינילציה? פיות מסוכן ורעיל.

תודה,
    משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון טרבולין לתינוקות

ד``ר גיא שטויר
    12/12/2015

אני ממליץ לא לעבור באופן משמעותי את המינון של 0.2 מ״ג לק״ג או עבור ילד שמשקלו 5 ק״ג לא לעבור באופן משמעותי את המינון של 0.1 מ״ל למנה בודדת
    בברונכיוליטיס באופן ספציפי מקובל לעשות ניסיון טיפולי עם מי מלח בריכוז גבוה
    הטרבולין מתפנה במהירות מהדם ולא צפויות תופעות לוואי ארוכות טווח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן חצי שנה שמטופל בטיריבולין

משה
    13/12/2015

אז ככה, הילד שוקל 7.5 קילו וכרגע מטופל בהינאלציה שכוללת 0.4 טריבולין + 1.5 מייל מלח מרוכזים.
    אני מבין מדברייך שזה מינון סביר, אך האם עדיין עדיף לעבור לטיפול במשאף במקום אינהלציה?
    אני שואל למען לדעת להבא כשדבר כזה יקרה.

כנו כן, מבדיקה חוזרת אצל רופא הוא אומר שהריאות נקיות אך עדיין להמשיך עם הטיפול כי הילד סובל מליחה שגורמת לו לשיעול ולנשימה כבדה.
    האם זה הגיוני סתם לתת לילד טריבולין למרות שהריאות נקיות?

האם הינך יכול להמליץ לי על טיפול שיעזור להקל על התינוק ולהיפטר מהליחה?
    למשל רק אינהלציה עם מיי מלח.

תודה רבה על הזמן והתגובה!

משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטיפול בשיעול או ליחה כרוניים

ד``ר גיא שטויר
    13/12/2015

המינון המקובל לילד במשקל זה הוא 0.15 מ"ל ולא 0.4 מ"ל של טרבולין
    מינון של 0.4 מ"ל נחשב למינון גבוה מאוד וצפוי שיגרום לתופעות לוואי
    הטיפול תלוי במחלה
    בברונכיוליטיס רצוי לטפל בחומרים שניתן לתת רק באינהלציה
    באסטמה רצוי לטפל במשאפים
    ליחה איננה מחלה אלא תוצאה של מחלה שאיננה מטופלת ומהצורה בה אתה מתאר את השתלשלות האירועים מתקבל הרושם שטרם נקבעה אבחנה
    במקרה של שיעול או ליחה כרוניים/תכופים ולבטח אם אין אבחנה מומלץ לגשת להערכה אצל מומחה במחלות ריאה בילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון טריבולין

משה
    13/12/2015

הצלחת לבלבל אותי :)
    לפני שתי הודעות כתבת שהמינון הוא 0.1 מ״ג לקילו.
    לפי ההבנה שלי מ״ג מקביל למ״ל, ולכן נתנו לו 0.4 מ״ל, למרות שהרופא רשם מינון של 0.5 מ״ל.
    עכשיו רשמת שהמינון הוא 0.15 מ״ל מקסימום.
    אז לפי מה להתנהל איתו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון טריבולין - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    13/12/2015

זה אכן מבלבל ואני מבין את הבלבול. אם זאת במידה ואתה לא יודע מה הריכוז ניתן חובה עליך להסתכל על הבקבוקון. אין שום מקום להנחה כפי שהנחת לגבי ריכוזי תרופות. זה מתכון בטוח להרעלה.
    אני חוזר במילים אחרות על מה שאמרתי בתשובה הקודמת

בכל מיליליטר (יחידה של נפח) יש 10 מיליגרם של חומר (=כמות חומר)
    הכמות המומלצת היא 0.2 מיליגרם (כמות חומר) לכל 1 ק"ג משקל גוף
    כלומר מיליליטר אחד=10 מיליגרם הוא הכמות המומלצת לילד שמשקלו 50 ק"ג!
    ב0.1 מיליליטר= עשירית מכמות זו יש מיליגרם אחד שהוא הכמות המומלצת לילד שמשקלו 5 ק"ג
    מכך, לילד שמשקלו 7.5 ק"ג המינון המומלץ הוא 0.15 מ"ל ולא 0.4 מ"ל ובטח שלא 0.5 מ"ל
    אם זאת הפורום אינו מקום לדו שיח. אני סוגר את השרשור ברגע זה ואם יש שאלות נא להפנות לרופא מטפל או לקבוע פגישה עם רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העזרה והסובלנות.

משה
    13/12/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו