מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 9 חודשים עם קוצר נשימהקרן24/11/2015
שלום רב,
בני בן 9 חודשים לפני שבוע היה חולה עם חום 2- 3 ימים
הרופא אמר גרון אדום ולתת רק אקמול.
אחרי שעבר החום הוא התחיל עם הנזלת, שיעול אסמטי וקוצר נשימה.
הייתי כבר פעמיים אצל הרופא. בהחלה נתן אנלציות ואחכ החליף טיפול למשאף ונטולין ונתן לי כדורי סטרואידים בטנזול לקחת פעמיים ביום ל 3 ימים.
אני מרגישה שאין שיפור.
הבן שלי נושם עדיין שיעול אסמטי . קשה לי לשמוע אותו ככה ואני לא יודעת מה עוד לעשות כדי להקל עליו.
אודה על תשובה בנקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 9 חודשים עם קוצר נשימה - תגובה
ד``ר גיא שטויר25/11/2015קרן שלום
חלק מההגדרה של אסטמה היא התגובה לטיפול במרחיבי סימפונות
במידה ואין תגובה האפשרות הסבירה היא צורת מתן או מינון לא נכונים.
המינון המקובל בגיל זה הוא 2-4 לחיצות וונטולין דרך ארוצמבר צהוב
בחינה של צורת המתן יכולה להעשות רק במרפאה
במידה ואין הטבה למרות שהמינון וצורת המתן נכונים קרוב לוודאי שאין מדובר באסטמה
המחלות הנפוצות בימים אלו הן ברונכיוליטיס ושפעת. התיאור שלך עשוי להתאים
האבחנה נעשית במרפאה והטיפול בהן שונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתינוק בן 9 חודשים
קרן25/11/2015תודה על המענה המהיר,
היום הייתי שוב אצל רופא משפחה.
אמר הרופא שהוא עדיין מצפצף והטיפול לא עוזר לו
לא ידע איזה טיפול נוסף לתת שכן לא האנלצייה ולא המשאף
ולא הכדורי סטרואידים שפרו את מצבו.
המליץ לפנות למיון
האם זה סביר? או שעדיף לפנות לרופא ריאות שיבדוק אותו.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתינוק בן 9 חודשים - תגובה
ד``ר גיא שטויר28/11/2015קרן שלום
קשה להעריך מצבו של ילד בשלט רחוק
ברור שעדיף להבדק על ידי רופא ריאות אך הזמינות של רופאי ריאות לא טובה כשל תורני המיון
מהקווה שאתם בקו הבריאות
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון בנוגע לבני
קרן28/11/2015שלום,
תודה רבה על המענה בנוגע לבני.
היינו במיון בבית חולים והשאירו אותנו ללילה.
הגיע עם חמצן בעירות של 93 ומצפצף בריאות.
טיפול של אנלציה+חמצן כל שעתיים. אחריי 24 שעות
היה באותו מצב. ניסה הרופא להוסיף מי מלח לאנלציה לבדוק אם עוזר.
לצערי ללא שיפור. השתחררנו מבית חולים בלי טיפול לבני
אמר ברונכיט ושיעבור לבד.
בינתיים הנשימות שלו כבדות ונשמע שהוא מצפצף וחסום מליחה.
מה אני יכולה עוד לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון בנוגע לבני - תגובה
ד``ר גיא שטויר29/11/2015קרן שלום
אני מעריך שאת מתכוונת למחלה בשםפ ברונכיוליטיס
המחלה נגרמת במרבת המקרים על ידי וירוס בשם RSV
טיפולים שעוזרים לפרקים כוללים אינהלציה של מי מלח בריכוז גבוה
ביחד עם מרחיב סימפונות ותמיכה שמרנית (שינוי כלכלה, חמצן לפי צורך, ניטור, המנועת מהלבשת יתר, חימום מוגזם של החדר או השכבה על הבטן, להרחיק עישון מסביבת הבית ועוד,....)
לעיתים קשה להבחין בן מחלה זו למחלות אחרות כדוגמת אסטמה או בעיות לבביות. זה תפקידו של הרופא המאבחן ובמידה ויש ספק יש להרחיב את הבירור.
אם יש ספק לגבי המרכיב של אסטמה מקובל לנסות סטרואידם בשאיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)