מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצא cpam בריאה ימנית בעובר עם ציסטותסתיו28/08/2016
שלום,
אני בהריון ראשון. שבוע 25. עד כה כל הבדיקות היו תקינות.
נושאת בריחמי עובר ממין זכר, כשבסקירת מערכות מאוחרת התגלה ממצא cpam בריאה ימנית. רוצה לציין כי ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת 1 באופן פרטי בסוף שבוע 23 בה כל הממצאים היו תקינים. בנוסף ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת 2 דרך הקופה (כדי לראות את ההבדלים מאחר ומדובר בהריון ראשון) בסוף שבוע 24. בבדיקה זו התגלה הממצא החריג.
לאחר הגילוי פניתי שוב לרופא הפרטי שסקר בממוקד וגילה כי אכן מדובר בממצא cpam שככל הנראה משתרע על כ50 אחוז מהריאה הימנית. ובנוסף גילה מספר ציסטות שלא נראו יום קודם, בגודל מקסימלי של עד 6 מ"מ
הייתי רוצה להבין מה משמעות של תפקוד ילד עם ממצא זה בריאה. עד כמה זה משפיע או בכלל לא.
כחלק מההפניות שקיבלתי הופנתי לרופא ריאות ילדים אך ממספר שיחות שקיימתי מסתמן שאין רופא שמוכן לקבל אותי מאחר ומדובר בעובר ולא בילד.
האם יש המלצה לרופא מסויים אליו אוכל לפנות?
על כל פיסת מידע אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא cpam בריאה ימנית בעובר עם ציסטות - תגובה
ד``ר גיא שטויר30/08/2016שלום לך סתיו
CPAM בעובר הוא ממצא שכיח למדי עבור רופאי הריאות ילדים במוסדנו. אני מעריך שכל רופא ריאות ילדים בבית חולים שלישוני ראה מקרים דומים לרוב ויוכל לעזור לכם לקחת את ההחלטות הנכונות עבורכם.
אוכל להמליץ למי לפנות בהתאם לאזור מגוריכם. אנא צרו קשר בפרטי
באופן כללי ממצא שממלא 50% מהריאה הימנית בשבוע 25 לא מהווה סיכון משמעותי לעובר. אם זאת ההופעה הפתאומית של ממצא גדול שכזה במהלך שבוע אחד בלבד מעלה סימני שאלה רבים, עשויה לרמז על גדילה מהירה מאוד ובמידה ואכן לא הייתה עדות לממצא שבוע קודם לכן מחייבת מעקב קריבני. אבקש לכן לא להתמהמה וליצור קשר בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)