מתי עושים ניתוח פיום קנה בניתוח ומתי בגישה המלעורית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי עושים ניתוח פיום קנה בניתוח ומתי בגישה המלעורית?
    אדווה
    05/09/2016

הייתי במצב קריטי ועשו לי פיום קנה בגישה הניתוחית.
    לדברי הרופאית לא היה ניתן לעשות פיום קנה מלעורי מכוון שהצוואר שלי קצר.
    מה הכוונה? כשאני מסתכלת במראה הצוואר שלי נראה ממש לא קצר ואפילו ארוך מרוב האנשים.
    אודה להסבר.... איך בעצם בוחרים איזה סוג ניתוח לבצע?
    והאם נכון שפיום קנה מלעורי לא משאיר צלקת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתי עושים ניתוח פיום קנה בניתוח ומתי בגישה המלעורית? - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    06/09/2016

אדווה שלום

2 הגישות שאת מדברת עלהן הם פיום (=יצירת נתיב מהקנה לאוויר החיצון) באופן כירורגי. במהלך פרוצדורה זו מורידים חלק מהסחוס שמכסה את הקנה באיזור שבן הטבעת הסחוסית (הקנה מכוסה בטבעות סחוסיות) השלישית והרביעית ופיום מלעורי שנעשה כ3 ס"מ גבוה יותר !!! יכול להעשות על ידי איש צוות מנוסה אך דורש לעיתים קרובות את העזרה של הסתכלות "מבפנים" על ידי סיב אופטי =ברונכוסקופ
    הגישה הגבוהה יותר, המלעורית, מסובכת יותר, איטית משמעותית ודורשת ניסיון על מנת לנסות להכנס במרווח הצר מאוד מלכתחילה גם אצל אנשים עם "צוואר ארוך"
    יתרה מזו, בגישה המלעורית אחוז הסיבוכים גבוה יותר והטענה היא שהסיכון להווצרות הצרות של הקנה גבוה ב50%
    קשה במיוחד לעשות זאת במטופלים עם עודף משקל, מטופלים שעצמות הצוואר שלהם לא בולטות או שרקמת בלוטת התריס גדולה יחסית, מטופלים שזקוקים להתערבות דחופה, תינוקות ועוד....
    איני יודע מה הסיבה הסופית שהובילה את המנתחים לבחור בגישה הסטנדרטית אולם מהתיאור הקצר שנתת עולים מספר אפשרויות סבירות ולא הייתי מתחבט בשאלה מה אילו?....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו