מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמת קרינה בבדיקת ברונכוסקופיהדניאל16/10/2016
אני בת 17 ולפני כשלושה שבועות שאפתי בטעות חתיכת חביתה של כחצי ס"מ ולא יצאה בשיעול. לאחר התייעצות עם רופא ריאות ושמיעת צפצופים בצד שמאל בלבד יחד עם מועקה הולכת וגוברת בחזה עד הלוע (בעיקר אחרי שאני מתאמצת או שרה) נקבע לי תור לברונכוסקופיה גמישה במרפאת ריאות בבי"ח בשבוע הבא (ללא CT מכוון וללא חום).
לא ממש הסבירו לי מה עומד לקרות. האם זה נכון שעושים את הפעולה תחת שיקוף בלייב (ואם כן עד כמה רמת הקרינה גבוהה, כלומר שווה ערך לכמה צילומים)? האם יכול להתעורר צורך בברונכוסקופיה קשיחה באמצע הבדיקה (ולכן גם הרדמה כללית ולכן יעירו אותי ושוב וירדימו)? לאיזו הכנה יש לצפות כשיש גם אסתמה בינונית (אינהלציות, סטרואידים, אשפוז חלילה)?
אשמח לכל מידע שיש לך על ברונכוסקופיה גמישה וקשיחה כדי שאדע הכל.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
דניאל17/10/2016האם הטשטוש מוחלט כלומר ישנים ולא מודעים לדבר במהלך הפעולה כמו בגסטרוסקופיה עם פרופופול? אני דואגת שארגיש לא נעים במהלך הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסוף כן הרגשתי את הבדיקה
דניאל20/10/2016וזה היה מאוד לא נעים (לא השתמשו בפרופופול לצערי), אבל החתיכה הוצאה אחרי כ20 דקות (הייתה מוקפת ליחה).
עכשיו אני עם כאבים בגרון ובחזה שלא עוברים ואף מחמירים מאתמול, שיעול עם המון ליחה, צרידות, קצת קוצר נשימה וכאב בנשימה עמוקה. האם זה תקין לאחר ברונכוסקופיה ואמור לעבור בקרוב? מפחדת שיתפתח זיהום ודלקת ריאות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליחה אדומה
דניאל29/10/2016אני שבוע וחצי אחרי, יש עדיין כאב גרון מאוד לא נעים (אני אוהבת לשיר וזה מחמיר אחרי) וליחה מדי פעם שבחלקה יוצאת שקופה עם גושים ירקרקים, אדמדמים זעירים ובחלקה יוצאת צבועה אדום קל בכולה. יכול להיות גם שהחום מתחיל לעלות (37.7 אתמול אך מאז חזר ל 37). תקין? אלך לרופא שלי בשבוע הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרידות ושיעול לאחר ברונכוסקופיה
ד``ר גיא שטויר03/11/2016יש לבצע הערכה לשלול דלקת ריאה, אסטמה וקרע ברקמת הריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטשטוש והרדמה בזמן ברונכוסקופיה
ד``ר גיא שטויר03/11/2016הטשטוש מוחלט. לא תזכרי דבר למרות שעלי לציין שלפני שנים רבות כאשר למדתי את הנושא הראה המדריך כיצד עושה על עצמו ברונכוסקופיה בזמן ההרצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בן ברונכוסקופיה גמישה לברונכוסקופיה קשיחה
ד``ר גיא שטויר03/11/2016ברונכוסקופיה גמישה נעשית לרוב בטשטוש תוך שהמטופל נושם בעצמו. קשה יחסית להוציא גופים זרים בפרוצדורה זו ולכן אני מעריך שבמידה וימצא גוף זר יוצא הגוף הזר בעזרת ברונכוסקופיה קשיחה. ההחלטה אם להעיר אותך תלויה בגורמים המקומיים ובהסכמה שאת חותמת עליה
ברונכוסקופיה קשיחה נעשית בחדר ניתוח בהרדמה עמוקה תוך שהמטופל מונשם. זאת היה הדרך העדיפה להוציא גופים זרים. בפרוצדורה זו צפוי שיהיה כאב גרון לאחר מכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שטויר
דניאל04/11/2016אז כפי שציינתי נעשתה ברונכוסקופיה גמישה ולא קשיחה ובה הוצאה חתיכת החביתה לאחר כ20 דקות. אני מופתעת מאוד לשמוע שהמרצה שלך הדגים על עצמו את הפעולה כי תאמין לי שאני זוכרת את הבדיקה והרגשתי אותה עוד תחת טשטוש וזה היה מאוד לא נעים וכואב.
אז עברו שבועיים ועדיין כאב גרון, קצת הרגשה כללית לא טובה, אין חום אבל יש את הליחה הרבה המתוארת אדמדמה. מהם התסמינים לקרע ברקמת הריאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול, כאב גרון, ליחה אדומה לאחר ברונכוסקופיה.
ד``ר גיא שטויר05/11/2016דניאל שלום
הליחה האדמדמה עשויה להצביע על נזק לרקמת הריאה, דלקת ריאה או שאריות של גוף זר. לא פשוט להוציא חביתה עם ברונכוסקופ גמיש. אשמח לראות את דוח הניתוח.
ההרגשה הלא נעימה תלויה באנטומיה האישית של דרכי האוויר העליונים שלך, באיכות ההרדמה המקומית שלהם ובעיקר בגודל הברונכוסקופ ובקשיחותו.
מרבית המטופלים שעשיתי להם ברונכוסקופיה לא נשארו עם הרגשה רעה וכאב גרון מעבר ליום הבדיקה. מציע שתבדקי שוב באם אכן נעשה עם ברונכוסקופ גמיש.
מעבר לכך הפורום אינו פלטפורמה מתאימה לפינג פונג אינסופי של שאלות ותשובות בנושא שאינו נוגע לכלל הציבור ולבטח שלא לחוות דעת שנייה
מציע שתצרי קשר במהלך השבוע באמצעי הקשר שלי כפי שמפורסמים באתר ואנסה לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן הייתה גמישה בהחלט
דניאל05/11/2016ולפי הרופא המבצע לא הייתה בעיה למצוא את החביתה ולשאוב אותה. בגלל שהטשטוש היה קל הרגשתי את הבדיקה ונלחמתי בה ולכן הכאב עכשיו.
ליצור קשר כדי לעזור לי במה? אלך לרופא שלי ביום ראשון. שוב, אין חום כך שקרע או דלקת לא נשמעים לי הגיוניים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)