בטנזול לילדה בגיל שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטנזול לילדה בגיל שנה
    רעות
    07/10/2017

שלום רב,
    הבת שלי בת השנה (שוקלת 9.5 קג) עם קוצר נשימה וחום גבוה.
    הליצו לנו במוקד לתת מעבר לאנהלציה גם בטמזול במינון של 4 כדורים ליום, למשך 3 ימים.
    אני די מפחדת מסוגי הסטרטאידים...
    מה דעתך בעיניין ?
    חשוב לי לציין שלא מדובר באסטמה אלא במקרה ראשון של קוצר נשימה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בטנזול לילדה בגיל שנה

הוספת תגובה

• הטיפול בבטנזול בקוצר נשימה

ד``ר גיא שטויר
    07/10/2017

שלום לך רעות
    בטנזול אינו טיפול לקוצר נשימה. הוא טיפול באסטמה. בגיל זה אנו קוראים לארועים של קוצר נשימה אשר מגיבים לרוב לטיפול באינהלציות של מרחיבי סימפונות אסטמה של הינקות. מחלה נפוצה למדי וחולפת ממנה יסבלו כמחצית ילדי הגן. מאחר ומדובר באירוע ראשון של קוצר נשימה או שיעול לא ברור אכן אם יהיו ארועים נוספים.
    המינון תלוי בחומרת קוצר הנשימה. בארועים חמורים מקובל לתת למשקל 10 ק"ג 4 כדורים ליום כך שהמינון גבוה במעט אך לא חריג באופן קיצוני.
    אם זאת מאחר ולבטנזול עלולות להיות תופעות לוואי מקובל לנסות לרדת מהמינון המקסימלי ברגע שיש הטבה. לרופא מוקד אין דרך לבחון את התגובה וגם אין דרך לוודא שמדובר באסטמה ולכן לעיתים מאפשר את הכיסוי בבטנזול למרות שעדיין אין אבחנה ולכן ככל הנראה נאלץ לתת מינון מקסימלי. בשל כך מציע לגשת לרופא המטפל מחר ובהתאם לחומרה השארית יתאים לך את המינון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו