מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטמה, קוצר נשימה ומשאפיםדן19/02/2018
שלום רב,
אני בן 31, מאז הגן אובחנתי באסטמה.
מאז הצבא אני משתמש בסרטייד-דיסקוס(50/250) בכל ערב, וכשיש התקף אני משתמש במשאף וונטולין.
2 מקרים/שאלות :
1. בשנתיים האחרונות אני צרוד המון וזה מפריע לדיבור השוטף, ולפי אבחון רופא אף-אוזן-גרון זה נגרם כתוצאה מהסרטייד-דיסקוס. עשיתי גם פעמיים הפסקה, כל פעם של שבוע וחצי ובאמת הקול חזר לי.
השאלה היא, האם יש תחליף לסרטייד-דיסקוס שלא יפגע בצורה כרונית במיתרי הקול שלי?
2. במידה ואני לא משתמש בסרטייד-דיסקוס יומיים רצופים, ביום השלישי חוזר אליי קשיי הנשימה (בעיקר בערב ולאורך הלילות, אי אפשר לישון, הרגשה של חנק). כאמור ניסיתי להפסיק כבר כמה פעמים ובסוף חזרתי לשימוש בלית ברירה. אני תלוי בזה וזה מלחיץ אותי מאוד.
השאלה היא, האם יש פתרון חלופי קבוע למשאפים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון חילופי לסרטייד באסטמה
ד``ר גיא שטויר22/02/2018בחלק ניכר מהפעמים בהם משאפים גורמים לצרידות נובע הדבר משימוש לא נכון או תת אופטימלי במשאף או שלא שוטפים את הפה לאחר ביצוע השאיפה. מציע לכן לחזור לרופא המטפל להדרכה נוספת. במידה ואין הטבה קיימים פתרונות חילופים למכביר.
האפשרויות השכיחות הן
1. למצוא את הסיבה לאסטמה ולטפל בה. לדוגמא, במידה ומשנית לאלרגיה לאבק לקחת חיסון כנגד אבק
2. בהתאם לאופן השאיפה שמתאים לך (יש מכשיר שבודק את זה) להתאים סוג משאף אחר וקיימות אפשרויות רבות מאוד.
3. ניסיון טיפולי עם נוגדי לויקטריאנים או אנטיהיסטמינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)