אסטמה, קוצר נשימה ומשאפים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה, קוצר נשימה ומשאפים
    דן
    19/02/2018

שלום רב,
    אני בן 31, מאז הגן אובחנתי באסטמה.
    מאז הצבא אני משתמש בסרטייד-דיסקוס(50/250) בכל ערב, וכשיש התקף אני משתמש במשאף וונטולין.

2 מקרים/שאלות :
    1. בשנתיים האחרונות אני צרוד המון וזה מפריע לדיבור השוטף, ולפי אבחון רופא אף-אוזן-גרון זה נגרם כתוצאה מהסרטייד-דיסקוס. עשיתי גם פעמיים הפסקה, כל פעם של שבוע וחצי ובאמת הקול חזר לי.
    השאלה היא, האם יש תחליף לסרטייד-דיסקוס שלא יפגע בצורה כרונית במיתרי הקול שלי?

2. במידה ואני לא משתמש בסרטייד-דיסקוס יומיים רצופים, ביום השלישי חוזר אליי קשיי הנשימה (בעיקר בערב ולאורך הלילות, אי אפשר לישון, הרגשה של חנק). כאמור ניסיתי להפסיק כבר כמה פעמים ובסוף חזרתי לשימוש בלית ברירה. אני תלוי בזה וזה מלחיץ אותי מאוד.
    השאלה היא, האם יש פתרון חלופי קבוע למשאפים?

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה, קוצר נשימה ומשאפים

הוספת תגובה

• פתרון חילופי לסרטייד באסטמה

ד``ר גיא שטויר
    22/02/2018

בחלק ניכר מהפעמים בהם משאפים גורמים לצרידות נובע הדבר משימוש לא נכון או תת אופטימלי במשאף או שלא שוטפים את הפה לאחר ביצוע השאיפה. מציע לכן לחזור לרופא המטפל להדרכה נוספת. במידה ואין הטבה קיימים פתרונות חילופים למכביר.
    האפשרויות השכיחות הן
    1. למצוא את הסיבה לאסטמה ולטפל בה. לדוגמא, במידה ומשנית לאלרגיה לאבק לקחת חיסון כנגד אבק
    2. בהתאם לאופן השאיפה שמתאים לך (יש מכשיר שבודק את זה) להתאים סוג משאף אחר וקיימות אפשרויות רבות מאוד.
    3. ניסיון טיפולי עם נוגדי לויקטריאנים או אנטיהיסטמינים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו