דלקת ריאות לילדה בת 6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות לילדה בת 6
    ד``ר גיא שטויר
    28/05/2008

שלום
    יש לי ילדה בת 6 לפני שבועיים וחצי היא התחילה להשתעל אז התחלתי לתת לה ברונוקיד כאשר הטיפול לא עזר הלכתי לרופא כי גם החל לעלות לה החום והוא אמר שיש לה דלקת בדרכי נשימה ונתן לה אנטיביוטיקה ל6 ימים צפקלור התחלתי לתת לה וביום החמישי ראיתי שזה לא עוזר אז לקחתי אותה למרמ"ם ושם הרופאה בדקה אותה ואמרה שיש לה דלקת ריאות ונתנה אזניל ל3 ימים כאשר ביום השלישי לא עזר לה לקחתי אותה לבית חולים כרמל ושם עשו לה בדיקות דם ורנטגן ואמרו שזה משהו ויראלי
    היום 24 שעות אחרי הלכתי לרופא המטפל והוא אמר שהיא חולה בדלקת ריאות שמתחילה עכשיו ונתן לה שוב אנטיביוטיקה בשם זינט ל5 ימים
    אז קודם כל שאלתי היא האם אכן זינט עוזר במקרים כאלה
    ושנית האם זה לא מסוכן כ"כ הרבה אנטיביוטיקה אולי כדי לקחת אותה לבית חולים

תודה מראש
    אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות לילדה בת 6

הוספת תגובה

• תשובה ארוכה על דלקת ריאות ועוד

ד''ר ארנון אליצור
    29/05/2008

שלום סוזנה,

ראשית אענה לשאלתך - לא ברור לי מה את מתכונת ב"לא עוזר". האם לבתך עדין יש חום? האם השיעול נמשך אותו הדבר? האם יש לה קושי בנשימה? קשה לי לדעת איזה דלקת ריאות יש לבתך בלי לראות אותה (כפי שאני מסביר בהמשך). 2 רופאים חשבו שמדובר בדלקת ריאות לא חיידקית קלאסית (במיון, והרופאה שנתנה אזניל - שזו אנטיביוטיקה שנועדה לחידקים לא קלאסיים). צפקלור היא לא תרופה לדלקת ריאות מכל סוג! זינט היא תרופה טובה לדלקת ריאות חיידקית קלאסית, אם זה מה שחושבים שיש. שוב, אין לי יכולת לדעת בלי לראות את הילדה ואת הצילומים.

אני שמח על שאלתך כי היא נוגעת בכמה נקודות שחשוב להבהיר.
    ראשית, דלקת ריאות - זו אכן יכולה להיגרם גם ע"י וירוסים וגם ע"י חידקים. בילדים בגיל הגן, מרבית דלקות הריאה הן וירליות. אנו מנסים לזהות אם מדובר בדלקת חיידקית או וירלית לפי מצב הילד, לפי האזנה לריאות ולפי התמונה בצילום חזה ובבדיקות דם. יחד עם זאת, אף אחת מהבדיקות לא מבדילה בודאות בין 2 המצבים, וחלק מהאבחנה תמיד תלוי בניסיון ובהתרשמות של הרופא.
    בעוד בזיהום חיידקי ניתן לתת אנטיביוטיקה, למרבית הזיהומים הוירליים עדיין לא קיים טיפול ספציפי.
    למה לא לתת תמיד אנטיביוטיקה? כי לכל תרופה עלולות להיות תופעות לואי, ואם אין צורך לתת אותה, אז עדיף שלא. פרט לכך, מתן אנטיביוטיקה מעודד יצירת חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה שהטיפול בהם קשה יותר.

שנית, נזק במתן אנטיביוטיקה - אם ההתרשמות היא שמדובר בזיהום חיידקי, אין נזק (פרט לאפשרות של תופעות לואי) במתן אנטיביוטיקות כמו שציינת בסמיכות או לתקופה ממושכת. עדיף לתת אנטיביוטיקה כדי למנוע סיבוכים.

שלישית. מתי לפנות למיון - המיון נועד לרפואה דחופה. זאת אומרת, ילד שנראה "חולה", נאנח, אפטי, עם הקאות מרובות וכו. ילד שאינו דורש טיפול דחוף, יכול להיות במעקב של הרופא בקופת חולים.

ולסיום, תרופות ללא מרשם - הרבה הורים נותנים לילדיהם תרופות נגד שיעול, או תרופות מכייחות הנמכרות ללא מרשם. חשוב לי להבהיר שאלה לא תרופות נטולות תופעות לואי. למען האמת, חוץ מתופעות לואי הן לא עושות הרבה. אין להם שום השפעה מוכחת על שיעול או הפחתה בליחה. לעומת זאת כל שנה מתגלות תופעות לואי נוספות ולא קלות לתרופות אלו. למרות הרצון לנסות לתת "משהו" לילד מנוזל ומשתעל, פרט לטיפות אף, לא הייתי נותן כלום (פרט להרבה פינוק ואהבה), ונותן לזמן לעשות את שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו