לרינגומלציה לילד בן שנתיים וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרינגומלציה לילד בן שנתיים וחודשיים
    בר
    01/11/2018

שלום רב , בני אובחן בגיל 8 חוד' עם לרינגומלציה .
    נאמר לי לאחר גיל שנתיים במידה ולא יהיה שינוי ברעש של הנשימה יאלץ לעבור ניתוח.
    נכון להיום הוא בן שנתיים וחודשיים ועדיין הוא "מחרחר" גם בשינה וגם בפעילות יומיומית.
    אוכל כרגיל מתפקד כרגיל .
    עד לפני שנה היינו מטופלים אצל דר' חברוני בקפלן , ואת הברונכוסקופיה ביצעו בברזילאי אשקלון .
    האם אני צריכה לחזור ולבצע את הניתוח ? אם כן איפה הכי מומלץ לבצעו ?
    עקב מעבר לעיר ירוחם הפסקנו את המעקב התפתחותי .
    נוסף על כך הוא מרייר מאוד לא כמו בני גילו האם יש קשר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח לתיקון לרינגומלציה. ריור יתר

ד``ר גיא שטויר
    03/11/2018

כמובן שלא ניתן לייעץ בלי לראות את הילד במרפאה ולכן אפרט חומר רקע כללי בלבד. לרינגומלציה היא הפגם הנפוץ ביותר במבנה "קופסת הקול " אשר נמצאת בחלקו האחורי של הגרון. הביטוי האופייני הוא רעש נשימתי גס לפרקים. לעיתים קרובות מודגש בשאיפה. קשור לעיתים קרובות לעיכוב בהתפתחות המבנים שנותנים תמיכה לקופסת הקול, וכמות עודפת של רקמה באזור זה של חלק מהמבנים שנמצאים בפתחו של הקנה. במקרים קשים בהם יש כשל בעליה במשקל ניתן לשקול ניתוח בו קוטמים לרוב את אחד מהאברים עם הרקמה העודפת. מדובר בניתוח שכרוך בתחלואה משנית ולכן נחשב ל"אופציה אחרונה" ובמקרים חריגים ביותר. מאחר ולעיתים נדירות בותר יש צורך בכך אני ממליץ לגשת להערכה מסודרת נוספת קודם להחלטה על ניתוח שכזה. במידה ויוחלט שיש צורך בכך מומלץ לבצע את הניתוח בבית חולים גדול עם רופאי אא"ג שיש להם ניסיון רב בביצוע ניתוח מסוג זה ולכן רצוי לשאול את הרופא המנתח כמה ניתוחים שכאלו עשה בישראל וכמה מהמנותחים נותרו עם תסמונת אספירציה משנית לכך.
    לריור עודף מספר סיבות. הנפוצה שבהם היא הגדלה של רקמת ה"שקד השליש"י, האדנואידים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו