מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול כבדרפי29/06/2008
שלום רב, בני בן ה- 6.5 נולד בקזחסטן הוא עלה לארץ בגיל 4. עוד כשהגיע לארץ הוא היה משתעל שיעול עמוק ופנימי מאוד לפעמים עד מצב של חנק (קול צרוד עמוק ופנימי וארוך). בצילום ריאות שראו טענו לברונוכיט קטן ושיעול כרוני. אנו כהורים מודאגים מאוד כבר מעל שנתיים קיים שיעול כזה וזה נשמע מאוד מפחיד ואינני רוצה לאחר את הרכבת שיחמיר לו העניין הוא שאינני יודע מה לעשות השיעול אינו שיעול רגיל שאנו שומעים וזה תקופה די ארוכה שהוא סובל מזה. האם יש טיםפול לזה? האם זה אסטמה ? האם האקלים לא מתאימים לא? האם יש לו בעיה בריאות? לצערי אינני יכול להסתמך על מה שהרופאים אמרו לי עד היום במיוחד לאור העובדה שהוא עדיין ממשיך להשתעל כך מידי פעם. זה גובר במיוחד כשהוא בוכה למשל או חולה. לפני שנה וחצי בערך הוא עבר בשניידר ניתוח להסרת שקד 3 ישנה הקלה מסויימת אך הוא עדיין נוחר קלות יושן אם פה פתוח ויש לו נזלת כרונית (בבדיקת אלרגיה שעשינו לו הוא אלרגי לאבק ולחתולים). אשמח לקבל המלצות. אני מתכוון לפנות לרופא מומחה ריאה בתקווה שהוא יוכל לייעץ ולהקל על הילד ולהפסיק את השיעול הכבד הזה (לאו דווקא הרבה כמו יותר עמוק אחד שמעשן כ-50 שנה). בתודה רפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול כבד
ד''ר ארנון אליצור03/07/2008רפי שלום,
מובן שבלתי אפשרי לדעת מה הבעיה רק מהתיאור וללא בדיקה גופנית ובדיקות נוספות. השיעול יכול לנבוע מאסתמה (העובדה שהוא אלרגי מגבירה חשד זה), מנזלת אלרגית, או מבעיות אחרות. אני חושב שחשוב שתפנו לרופא ריאות שישמע את כל הסיפור, יראה את צילום החזה, ויחליט לגבי צורך בבדיקות נוספות או טיפול.
לגבי הנחירות - באופן עקרוני ילד שנוחר צריך לעבור בדיקה במעבדת שינה בטרם נעשית החלטה לגבי ניתוח. באם קיים דום נשימה חסימתי בשינה הרי שההמלצה היא להוציא גם את השקדים וגם את האדנואידים (שקד שלישי). מאחר ובנך עדין נוחר, ניתן לשקול ביצוע בדיקת שינה כעת. בנוסף, מאחר והוא אלרגי, תרופות נגד אלרגיה כמו ספריי סטרואידים לאף, תרופות אני-היסטמיניות, או סינגוליר עשויים לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)