תופעות לוואי שימוש בדנלון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי שימוש בדנלון
    אבי
    26/10/2008

בתי בת השנה נוטלת דנלון (סטרואידים) במשך 3 חודשים עפ"י הוראת רופא ראות. אני ואישתי שמנו לב שיש לה שעירות יתר במקומות בגוף שלא אמור להיות שערות, כאשר נפסיק את השימוש התרופה האם השעירות תעלם ? כמו כן מהם ההשפעות של הדנלון לטווח הרחוק עפ"י מחקרים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות לואי של סטרואידים

ד''ר ארנון אליצור
    28/10/2008

שלום אבי,

לסטרואידים הניתנים פומית לזמן ממושך, בניגוד לאלה הניתנים במשאפים או באינהלציה, יש תופעות לואי רבות. אלה כוללות עיכוב בגדילה, השמנה, פגיעה בעצמות, פגיעה בעיניים, שינויים בעור ועוד. זה תלוי במינון הניתן ולמשך הזמן בו ניתן הטיפול. חלק מהתופעות יכולות להתרחש בתוך חודשים ספורים ולחלק יקח זמן רב יותר. חלק מהתופעות הפיכות וחלקן לא.
    שיעור יתר אינו נובע דוקא מהפעילות של הסטרואידים כנגד הדלקת אלא מאפקט שלהם על הורמוני המין. סטרואידים שונים נבדלים זה מזה גם באפקט נוגד הדלקת וגם באפקט על הורמוני המין. לדנלון יש אפקט מסוים על הורמוני המין. קיימים סטרואידים אחרים (בטנזול) אשר להם אין כמעט כלל השפעה על הורמוני המין.
    אני לא יודע מה הסיבה בעטיה החליט רופא הריאות לטפל בבתך בסטרואידים פומית אך ודאי כדאי להתיעץ איתו לגבי תופעות הלואי השונות ולעדכן אותו בדבר התפתחותן.

חשוב לי להדגיש שוב, כי לסטרואידים הניתנים כטיפול מונע באסתמה, במינונים המקובלים באינהלציה או במשאפים, אין כמעט כל תופעות לואי והם מאד בטוחים לשימוש

בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו