מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- budicort כטיפול מונעויקי03/11/2008
שלום רב, בת שלי בת 1.7 מתפתחת כנורמה. לפני חודש התחילו קשיי נשימה וצפצופים. רופא רשם לה אינהלציה עם terbulin ו-aerovent כל 4 שעות ובנוסף כדורים betnezol ל-5 ימים עם מינון הולך וקטן. לאחר 3 ימים המצב השתפר מאוד והפסקנו עם אינהלציות ועם כדורים. לאחר שבועיים התופעה חזרה והפעם היה יותר קשה ולא משתפר, ורופא רשם אינהלציות עם bodicort ו-terbulin כמו כן גם כדורים betnezol. לאחר 10 ימים אנחנו נמצאים בסוף הטיפול. שאלתי את הרופא שלי לגבי טיפול מונע והוא רשם לי aerochamber עם תרופה budicort שצריך לקבל אותו כל החורף פעמיים ביום בוקר וערב. רציתי לשאול: 1.האם זה לא יותר מידי בשביל טיפול מונע? ואם יש תופעות ליווי לטיפול סטרוידים? 2.האם יש עוד אופציות? שמעתי על תרופה singulair? היא יותר טובה? 3.האם בכלל מומלץ טיפול מונע או עדיף "לתפוס" את התופעה בהתחלה ואז לתת אינהלציות או משאב עם אותו budicort. אודה לתשובתך ובתודה מראש, - ויקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע באסתמה
ד''ר ארנון אליצור03/11/2008באם מדובר בהתקפים לעיתים רחוקות - מספר פעמים בשנה, שאינם דורשים טיפול בסטרואידים סיסטמיים (בטנזול) וללא תסמינים קבועים של שיעול בין ההתקפים הרי אין צורך בטיפול מונע. באם ההתקפים תכופים, יש צורך בטיפול בבטנזול לעיתים קרובות או יש תסמינים קבועים בין ההתקפים הרי שמקובל לנסות טיפול מונע. בילדים עם רקע אלרגי (הורים עם אסתמה או אלרגיה, ילד עם אסתמה של העור, או עם תבחין עור חיובי לאלרגיה - אותו אני ממליץ לעשות) עדיף לתת טיפול במשאפים עם סטרואידים. בילד הסובל מהתקפים בעיקר בחורף בעת מחלות וירליות וללא תסמינים קבועים וללא רקע אלרגי - ניתן להתחיל טיפול עם סינגוליר.
לסטרואידים הניתנים במשאפים במינונים המקובלים יש תופעות לואי מינימליות, בשונה מתופעות הלואי הרבות שקיימות בטיפול עם סטרואידים סיסטמיים באופן כרוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)