משאפים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משאפים
    טל
    21/11/2008

שלום, יש לי מספר שאלות שמדאיגות אותי ואשמח לקבל עזרה. 1. בתי בת השנתיים מקבלת בודיקורט וונטולין כבר בערך חודשיים כאשר במהלך התקופה היו גם מינונים גבוהים של בודיקורט בטיפול במנות גדולות שהולכות ויורדות שזה אומר 2 לחיצות בודיקורט 4 פעמים ביום למשך יומיים +וונטולין ,אח"כ 2 לחיצות 3 פעמים ליומיים ...עד שמגיעים ללחיצה אחת פעמיים ביום למשך תקופה ואם ההתקף לא עובר שוב כל המינונים הגדולים מהתחלה.השאלה היא אם זה לא מסוכן השימוש הממושך של הבודיקורט והוונטולין ולא יכול לגרום לתופעות לוואי ונזקים. לפי מה שאני רואה הבת שלי תצטרך להמשיך עם המשאפים וזה מאוד מדאיג כי זה יכול להצטבר לתקופה ארוכה ובמינון גבוה ליום. 2. עד עכשיו הייתי מצמידה את האירוצ'מבר לפה של בתי ואז לוחצת. זה בא לה ישר לפה והרבה פעמים הפה שלה היה ממש פתוח והחומר (וונטולין+בודיקורט) הגיע לה לפה. רק עכשיו הבנתי שקודם לוחצים ואח"כ מצמידים את המסיכה כדי למנוע את המגע עם הפה. האם זה מסוכן איך שנתתי לה? (כמו שכתבת היא כבר הרבה זמן עם המשאפים) יכול להיות שעשיתי לה נזק או תופעות לוואי? 3.אני צריכה לתת לבת שלי 2 לחיצות של וונטולין ו 2 לחיצות של בודיקורט. האם צריך לחכות בין לחיצה ללחיצה או בין בודיקורט לוונטולין או שנותנים 4 לחיצות אחת אחרי השניה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משאפים

הוספת תגובה

• טיפול באסטמה ע"י סטרואידים בהשאפה

ד``ר גיא שטויר
    22/11/2008

טל שלום
    אענה לשאלותייך אחת לאחת
    הפרוטוקול שקיבלת הוא אחד פרוטוקולים הטובים שקיימים וזכות היוצרים עליו שייכת לפרופ וולוביץ. כמו כל טיפול ולכל מחלה הסיכון בהעדר טיפול גדול עד מאוד מהסיכון בטיפול. מתן סטרואידים בהשאפה בטוח מאוד, מחוסר תופעות לואי משמעותיות ובעל תוצאות מוכחות טובות חד-משמעיות.
    אם זאת כנראה שהייתה מעט אי-הבנה לגבי דרך השימוש בפרוטוקול זה.
    דרך השימוש בבודיקורט היא פעמיים ליממה!!! ללא קשר למינון.
    מתחילים ב4 לחיצות פעמיים ליממה ויורדים בהדרגה למינון המניעתי והכל פעמיים ליממה.
    לגבי מתן המשאף בעזרת האירוצמבר, הדרך הנכונה היא(1) להצמיד את המסיכה. (2) ללחוץ על מיכל התרופה. בדיוק כפי שעשית. הגעת התרופה ישירות לפה נובעת קרוב לודאי מתקלה במכשיר. אנא הביאי את כל התרופות, המשאפים והציוד הנלווה לכל ביקור אצל רופא הריאות שלך. חלק מהביקורת כוללת בחינת דרך מתן התרופה ותקינות הציוד הנלווה.
    לגבי הרצף של מתן הבודיקורט והוונטולין.
    הצורה הטובה ביותר לתת את הטיפול היא לתת את הוונטולין 5-10 דקות לפני הבודיקורט ולהמתין 6 נשימות בן לחיצה ללחיצה.
    במידה וסביר שהפסקות אלו יגרמו לירידה ביכולת שלך לתת את כלל הטיפול (לדוגמא בשל תנגודת של הילדה) עשוי הרופא שלך להמליץ לך על קיצור משך הזמן בין לחיצה ללחיצה.
    באופן תיאורטי,בגיל שנתיים, די בנשימה מלאה אחת לרוקן את המיכל כליל. סמכי על עצת הרופא שלך בנושא זה. הוא לוקח גורמים נוספים בחשבון לפני שהוא ממליץ על פרוטוקול טיפולי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו חשוב

טל
    23/11/2008

הרופא שלי אמר לי 2 לחיצות של בודיקורט 4 פעמים ביום למשך יומיים, אח"כ 2 לחיצות 3 פעמים לעוד יומיים, 2 לחיצות פעמיים ביום לעוד יומיים עד שיורדים ללחיצה אחת פעמיים ביום למשך תקופה. אני עכשיו ממש מודאגת כי אתה אומר שרק פעמיים ביום נותנים. אני גם התחלתי שוב את כל הסבב האינטנסיבי הזה כי הילדה משתעלת הרבה. מה לעשות? האם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בודיקורט ניתן תמיד פעמיים ליום

ד``ר גיא שטויר
    23/11/2008

לפי הנחיות הטיפול באסטמה בדומה להנחיות היצרן יש לתת בודיקורט פעמיים ביום בלבד.
    אני חוזר על הערכתי שקרוב לודאי הנחיות הרופא המטפל לא הובנו כראוי.
    השפעתו המגינה של הבודיקורט ארוכה מאוד ולבטח מכסה את מחצית היום ולכן אין טעם לתת תרופה שמשפיעה ליום שלם מספר פעמים רב ביום. להבהרת הנקודה, מתן של 4 לחיצות בודיקורט פעמיים ליממה שווה בהשפעתו למתן של לחיצה בודדת 8 פעמים ביממה. זאת אחת הסיבות מיני רבות לתת את הטיפול פעמיים ליממה ולא יותר מכך.
    במתן עם משאף אנו מצפים לתחילת השפעה תוך 24ש ולהשפעה מקסימאלית תוך שבוע-שבועיים.
    במתן של התרופה באינהלציה אנו מצפים לתחילת השפעה תוך 2-8 ימים ולהשפעה מקסימלית תוך חודש-חודש וחצי.
    כפי שציינתי עוד קודם לכן, כאשר הטיפול ניתן לפי הנחיות הרופא הטיפול בטוח.
    אם הילדה עדיין משתעלת למרות הטיפול הקיים או אם יש לך שאלות נוספות אני ממליץ לך לפנות בחזרה לרופא המטפל שלך או לרופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו