בעייה בסרעפת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה בסרעפת
    יפעת
    26/11/2008

יש לי תינוקת פגית שנולדה במשקל 700 ג' לפני 3 חודשים. לאורך כל התקופה היא הייתה מונשמת עקב בעיה בסרעפת ימין. לדברי הרופאים מדובר בתופעה חריגה של סרעפת רפויה ושכתוצאה מכך הכבד זז ממקומו ויצר לחץ על הסרעפת. לפני כחודש היא עברה ניתוח לתיקון הסרעפת (לא היה קרע וחלק קטן מהסרעפת שהיה רפוי תוקן). הניתוח עזר והיא נותקה ממכונת ההנשמה אך לאחר כשבועיים שוב התקשתה והונשמה. בריאה יש חיידקים הגורמים לדלקות חוזרות ונשנות. אבקש לדעת האם יש שם לבעיה וכמובן באיזה דרך ניתן לתקן את המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה בסרעפת

הוספת תגובה

• סרעפת חלשה

ד''ר ארנון אליצור
    29/11/2008

שלום יפעת,

מתיאורך, אני מניח שבתך סובלת מ- diaphragmatic eventration. המשמעות "בעברית" היא שהסרעפת חלשה. זה יכול להיגרם מ בעיה בעצב שמוביל אליה, או , כפי שנשמע לי במקרה של בתך, בשל חוסר חלקי של סיבי שריר בסרעפת. התוצאה היא שהסרעפת ממוקמת גבוה יחסית, לוחצת על הריאה, ואינה נעה עם תנועות הנשימה. בד"כ בניתוח לא מתקנים את הבעיה במובן שלא ניתן לתקן שריר או עצב פגומים. מה שעושים הוא שמקבעים את הסרעפת יותר נמוך. היא אמנם עדין לא זזה עם הנשימה, אך גם לא לוחצת כ"כ על הריאה. עדין, אותו איזור של הריאה אינו מפונה היטב מהפרשות, ויש לו נטיה להזדהם. במקרה של פגה מאד קטנה, כל הפרעה בפעילות של הריאה עלולה מאד להקשות לה על הנשימה. לגדילה, ועליה במשקל עשוי להיות תפקיד חשוב מאד ביכולתה להתמודד. פיסיותרפיה נשימתית יכולה לעזור בהפחתת הזיהומים באותו איזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו