ילדה עם אסתמה ודלקות ריאה חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה עם אסתמה ודלקות ריאה חוזרות
    דריה
    28/11/2008

ערב טוב, לצערי אני חוזרת אליכם לאחר כמה חודשים חופשיים ממחלות והתייעצויות. ביתי, בת חמש, מקבלת טיפול מונע במשאף בודיקורט פעם עד פעמיים ביום. אושפזה באפריל שעבר בשניידר עם דלקת ריאות (וירידה חריפה בסטורציה) לשבוע אך מאז היה הכל טוב ותקין. בשבועיים האחרונים שיעולי בוקר וכל שאר היום בסדר אם כי קצת יותר אסטמטית מהרגיל. היום החלה עם המון שיעולים וכרגע בערב בקצב ממוצע של אחד לדקה!!! אני פונה אליכם כי לא מצליחה ליצור קשר עם רופא הריאות שלה (השארתי לו מספר הודעות) כך שאולי תוכלו לעזור לי בינתיים: כרגע אנחנו נותנים לה שלוש-ארבע פעמים ונטולין ובודיקורט במשאפים ונעבור לאינהלציות. חוץ מהשיעולים הילדה עירנית ופעילה והסטורציה 98 (יש מד בבית) אך השיעולים רבים מאוד!!!. אנו מתלבטים מתי לפנות למוקד או (עדיף לנו, כדי שלא תידבק) לתת לה פרדיזון או סירופ דנלון? האם יש לכם יכולת הערכה של המינון ללא לראותה (בת חמש, שוקלת כ 23 ק"ג)??? החשש שלנו הוא כמובן מהתדרדרות. תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אסתמה ודלקות ריאה חוזרות

ד''ר ארנון אליצור
    28/11/2008

נאוה שלום,

מכל מה שכתבת בעבר עדין אין לי תמונה ברורה של הבעיה של בתך, מכיון שזה לא תחליף לבדיקה מסודרת והסתכלות על צילומי חזה. לפיכך קשה לי לתת לך עצה לגבי תחילת טיפול בדנלון. אני מניח שיש לכם תכנית פעולה מרופא הריאות שלכם, ואם עדין אתם לא שקטים תמיד הכי בטוח לפנות למוקד או למיון שניידר (שם אני מבין שמכירים אותה) ולהיבדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אליצור

דריה
    28/11/2008

תודה רבה על התגובה המהירה. כנראה שאכן נגיע למוקד. תודה ולילה טוב. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו