שיעול ממושך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול ממושך
    אילת
    02/12/2008

ביתי משתעלת מזה 4 חוד' ללא חום בפעמיים שהלכתי לרופא משפחה הוא אמר שאין לה שום דבר כשהתעקשתי לצילום ריאות הסתבר שיש דלקת ריאות ואז היא טופלה במוקסיפן ואזניל וזה לא עזר לאחר החמרה בצילום ביקורת אושפזה לצורך ברונכוסקופיב גמישה בה הודגמה אנטומיה של דרכי אויר תקינה עם הפרשות מרובות צמיגות משמאל, במיוחד מפתחי ה LLL נשאבו פלאקים של מוקוס וכן נעשתה שטיפה עם מלח מרוכז. ללא עדות לגוף זר.ב BAL צמח המופילוס אינפלואנזה רגיש לכל, צביעה לפיטריות שלילית, פאנל רספירטורי מה BAL שלילי.בציטולוגיה תאים המתאימים לתהליך דלקתי. סרולוגיה למיקופלסמה חיובי בטיטר גבוה מאוד (1:2560)ו IGM חיובי. במהלך האישפוז טופלה בזינצף תוך ורידי, אנלציות במלח מרוכז ופיזיוטרפיה נשימתית פעמיים ביום עם תגובה טובה , השיעול הפרודוקטיבי פחת, צילומי חזה לביקורת בשיפור קל לציין שבבדיקה גופנית עדיין היתה כניסת אויר מעט מופחת לשמאל.טרם שוחררה בוצעה בדיקת PPD שיצאה שלילית. שוחררה הביתה וטופלה באנטיביוטיקת "קלסיד"4.5 CC פעמיים ביום 10 ימים, ואנלציות עם 0.5 INH TREBULIN ועם מי מלח מרוכז 3% 4 CC פעמיים ביום. שסיימה את טיפול 10 ימים נעשה צילום נוסף שבו היה שיפור ניכר בהשואה לצח בשיחרורה התסנין כמעט נספג ולא נצפה תמט. הערכה שקיבלנו: מחלימה ממקופלסמה פנאומוניה.עדיין מטופלת באנלציות 5% מלח מרוכז וטרבולין 0.5 פעמיים ביום ואנטיביוטיקה 3 פעמים בשבוע אזניל 140 מג (3.5 מל) למשך חודש . הילדה כמעט החלימה מהשיעול הלחתי ושוב נדבקה בוירוס של נזלת ושיעול - ושוב חזר לה השיעול הלחתי. אני מאוד דואגת הרופא אמרה שההחלמה יכולה לקחת גם עד חצי שנה והדבר היחיד שמסוכן שלא יהייה צלקת בריאות, מה זה אומר? סליחה על הבורות , האם יש סכנה לילדה? יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות כדי שהמצב לא יחמיר? אני בנתיים לא מותרת על פיזויוטרפיה שאני עושה לה בעצמי ואנלציות +אנטיביוטיקה.אני אשמח אם תיתן לי עוד פרטים על מה שאנחנו עוברים. תודה מראש וסליחה על המכתב הארוך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול ממושך

הוספת תגובה

• הטיפול בדלקת ריאה שגורמת נזק ריאתי

ד``ר גיא שטויר
    03/12/2008

אילת שלום
    לא מסרת את גילה של ביתך וגם לא מהי אבחנת העבודה של הרופאים. הסיפור שסיפרת מאוד אופייני לנזק מקומי משני לדלקת ריאה קודמת אולם מאחר ולא ראיינתי אותך, לא בדקתי את בתך, לא סקרתי את כלל בדיקות המעבדה וצילומי החזה לא יהיה זה אחראי לקפוץ למסקנות. את ראויה ליותר ואני מציע שתיפני לרופא הריאות שכבר מכיר אותה לקבלת פרטים נוספים.
    במידה ומדובר בנזק ריאתי משני לדלקת ריאה הייתי מצפה, שאורך ציר הזמן וכתלות במידת הנזק ובגיל הילדה להחלמה משמעותית של הריאה שנפגעה.
    מטרותיו של הטיפול שקיבלה בתך הם לשפר את הניקוז הריאתי מהאיזור שנפגע ולמנוע נזקים נוספים. במידה ואכן מדובר בנזק ריאתי אחד מהדברים החשובים שאת יכולה לעשות למען ילדתך הוא מתן של חיסונים כדוגמת החיסון לדלקת ריאה והחיסון לשפעת.
    בנוסף, מקובל במקרים שכאלו לערוך בירור נרחב לאפשרויות נוספות. שלילת CF ע"י תבחין זיעה היא דוגמה לבירור שכזה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו